Hem complert amb èxit el primer cicle de la Tecnificació d'Escacs 'online' de la FCE 2024 que es durà a terme de gener a juny. Aquesta nova tecnificació té una visió més dinàmica del joc, ensenyant partides d'alguns clàssics i fent èmfasi a la pressió constant al rival i no en l'excés de precaució i defensa que mostren prèviament els nostres esportistes des de Sub8 a Sub20. A més, es dona instrucció sobre alguns finals claus.

El programa consta d'una classe grupal 'online' els dissabtes. Els grups es divideixen en tres categories: Sub 8 – 10, Sub 12 – 14, Sub 16 absolut + 18 – 20 femení.

Per aconseguir-ho se segueix un temari que prèviament es penja a un estudi de la plataforma Lichess.

A més, s'han fet dos tornejos setmanals 'online' de 15+5, a partir de les posicions considerades més instructives de les partides i finals estudiats. Aquests tornejos es fan per categories: Sub 08, Sub 10, Sub 12, Sub 14 y Sub 16 – 18F – 20F.

El total d'esportistes convocats pel programa supera els 110 escaquistes.

A les classes dels dissabtes han assistit una mitjana de 38 escaquistes en el grup Sub 08 – 10, uns 48 en el grup Sub 12 – 14 y en el grup Sub 16 – 18F – 20F, uns 14 joves.

Els tornejos 'online' temàtics han estat tipus Arena amb una durada de dues hores cadascun, el que es tradueix en una dedicació de cinc hores setmanals per esportista.

Per finalitzar cada cicle mensual, es preveu realitzar una concentració presencial amb els participants del programa en què es desenvolupa un torneig temàtic de 12 + 5 de 6 rondes dobles (12 partides). Cada ronda es juga des d'una de les posicions de 15 en total que el tecnificador publica una setmana abans, motivant als jugadors i jugadores per tal que les estudiï pel seu compte (tot i que prèviament s'han explicat a les classes 'online') per cercar els millors resultats en el torneig de la concentració.

Primera concentració presencial

Dissabte de Carnaval, el 10 de febrer, es va celebrar amb èxit la primera concentració presencial amb un torneig temàtic (des de posicions d'entrenament). Es va fer al Club de Golf Barcelona, a Martorell, de 10 a 13:30 i de 15 a 18h. Tot i coincidir amb les festes de carnaval van participar un total de 60 esportistes, agrupats en quatre categories. Durant el torneig, el director del programa va fer un petit anàlisi general sobre les partides jugades a les rondes finalitzades.

El director del torneig va ser el MI José Sequera i l'àrbitre principal va ser el Guillem Cintas.

A continuació deixem els enllaços de Chessresults de cada una de les categories.

Sub8 - Sub10- Sub12 - Sub14

Galeria fotogràfica