REUNIT, el Comitè de Competició i Disciplina Esportiva de la Federació Catalana d’Escacs, en el seu domicili habitual, Gran Via de les Corts Catalanes, 594, 7è-1a de Barcelona,  a les 11 hores del dia 28 de gener de 2010 per conèixer els temes de la seva competència, i 

 

VIST,  l’acta del partit Ciutat Cooperativa Moli Nou – Viladencans, de la ronda 1 del Campionat de Catalunya per Equips de categoria Primera, on l’equip del Viladecans reclama alineació indeguda ja que els jugadors no estan alineats segons l’ordre de forces de la llista del Molí Nou.

 

ATÈS, el que diu el Reglament del Campionat de Catalunya per Equips

 

7.9.3 Els jugadors han d’estar relacionats per ordre d’elo català, utilitzant la llista d’avaluació catalana en vigor. Els clubs amb equips a la Divisió d’Honor i Primera Divisió podran optar per relacionar els seus jugadors per ordre d’elo FIDE.

Es podran realitzar canvis a l’orde de les llistes pels següents conceptes:

1)  Ordenar els 10 primers jugadors de la llista  per elo FIDE en comptes de per elo català.

2)  Ordenar els jugadors en funció de la titulació internacional MF, MI i GM

3)  Efectuar canvis per motius de disminució física d’algun dels jugadors del club (mobilitat reduïda, malaltia greu).

4)  Efectuar canvis fins a un màxim de 25 punts d’elo.

5) Per no poder disputar partides dissabtes tarda a Divisió d’Honor.

 

Aquest Comitè descarta que fos voluntat del Club Ciutat Cooperativa Molí Nou ordenar la llista tal com va ser impresa, ja que no s’adapta als supòsits que contempla la reglamentació. Ni era un equip que pogués ordenar-se per elo FIDE, ni les diferencies entre els jugadors eren inferiors a 25 punts, ni la Federació havia rebut cap petició especial per ordenar la llista d’una forma diferent a l’estricte ordre d’elo.

 

Per tot això, en la present resolució s’acorda:

 

  1. Desestimar la reclamació del C.E. Viladecans, ja que l’alineació de l’equip del Ciutat Cooperativa Molí Nou es va realitzar per ordre d’elo català tal com indica la normativa vigent. El motiu pel qual no coincidia amb la llista d’ordre de forces és que aquesta va ser impresa de manera incorrecta sense comprovar que no estava ordenada correctament. També considera aquest Comitè que aquesta reclamació per alineació indeguda s’hauria d’haver efectuat abans de començar el matx i no quan ja s’havia perdut, en prova de bona fe, i també es podia haver trucat al telèfon de guàrdia que la federació té al servei dels clubs.

  2. Advertir el club Ciutat Cooperativa Molí Nou ( i per extensió a tots els clubs d’escacs de Catalunya) que és imprescindible revisar la llista d’ordre de forces del Campionat de Catalunya per Equips amb la suficient antelació com per poder rectificar-la en cas d’error.

  3. Amonestar el jugador D. Reyes per faltar el respecte al seu adversari.

 

El resultat del matx queda:

 

Ciutat Cooperativa Molí Nou 6 – Viladecans 2

 

Contra aquesta resolució pot interposar-se recurs, en el termini màxim de cinc dies hàbils següents a la notificació de l’acte impugnat, davant el Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana d’Escacs.

 

  EL COMITÈ DE COMPETICIÓ DE LA FCE

 

 Barcelona, 28 de gener de 2010