Els cinc catalans tornen a casa després d'un campionat molt dur. 

El Campionat d'Europa d'edats ha finalitzat a Romania després de la disputa de nou rondes. El Mestre FIDE Gerard Ayats, en Guerau Masagué, en Llibert Céspedes, en Carles Martín i en Dan Clotet ja són a Catalunya, tots ells sent mereixedors d'un merescut descans. Participar en un campionat d'Europa ja és un gran mèrit, totes i cadascuna de les partides que s'hi juguen són d'un altíssim nivell. Aguantar nou rondes d'esforç mental en un torneig d'aquesta magnitud és, sens dubte, una fita lloable. 

Qui ha sumat més punts dels cinc catalans ha estat en Gerard, jugador del Llinars del Vallès que a la categoria sub-16 ha aconseguit cinc punts, perdent tan sols dues partides i sent quarantè en la classificació final. En Guerau Masagué, del Club d'Escacs Lleida, n'ha sumat quatre, els mateixos que en Llibert Céspedes, del Club d'Escacs Tres Peons. Encara a sub-14, el jugador del Club d'Escacs Pallejà Carles Martín n'ha assolit tres; i finalment a sub-10, en Dan Clotet, de la Fundació Joviat, ha sumat quatre punts. 

Tots ells afronten ara una nova temporada escaquística. De ben segur que ja tenen un ull posat al proper Campionat de Catalunya per equips d'edats que es durà a terme a Vila-seca. 

Enllaços d'interès:

Classificacions i resultats finals a Chess-results

Web oficial

Retransmissió oferta pel lloc web oficial

El torneig a Chess24