El dissabte 18 de maig es va celebrar al Moll de la Marina, Barcelona, la cinquena edició de la Fira de l'Esport Català on va participar la Federació Catalana d'Escacs.

El matí va començar molt plujós, fins a tal punt que hi va haver força incertesa de si es podria fer activitat, però, per sort, va sortir el sol. Tot i el retard a causa de la meteorologia, l'estand de la Federació Catalana d'Escacs ha estat un continuo d’assistents.

Read more ...

La Copa Catalana 2024 s’ha jugat amb normalitat i molta comoditat a l’espai del recinte de Fabra i Coats de Barcelona. Una edició més, i els 10 equips de les 6 categories representants s’han donat cita a la Final de la Copa després d’haver-se jugat les fases territorials el passat gener. En total, en els diferents equips i rondes, hi han participat un total de 325 esportistes d'arreu de les comarques de Catalunya. D’aquesta manera es conclou els tornejos per equips on els clubs han mobilitzat centenars d’esportistes entre aquesta Copa i cada jornada de la Lliga.

 

Read more ...

La Federació Catalana d'Escacs informa que les fases prèvies del Campionat Femení de Catalunya Individual no es podran celebrar en les dates convocades i es traslladen a l'últim quadrimestre de l'any.
Tan bon punt tinguem les noves dates tancades informarem a través de la nostra web i xarxes socials.
Gràcies i disculpeu les molèsties que us hagi pogut ocasionar aquest canvi.

El divendres 12 d’abril de 2024 a Santa Coloma de Gramenet, es va celebrar la V Jornada d’Escacs a l’Escola al Complex esportiu Prat de la Riba.

Han participat 740 alumnes de CM i CS de les següents escoles:

ESC Antoni Gaudí                ESC Les Palmeres

ESC Banús                           ESC Primavera

ESC Ferran de Sagarra        ESC Riera Alta

ESC Fray Luis de Leon         ESC Tanit

ESC Jaume Salvatella          C Fuster

I-E Lluís Millet

Va ser una jornada fantàstica compartint escacs amb alumnat de diversos centres i posant en pràctica els bons aprenentatges que ens ofereix el joc d’escacs com: generar estratègies, treballar la memòria, aprendre  dels errors, no prendre decisions precipitades…

La jornada es va organitzar amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Escacs, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, Club d’escacs Santa Coloma, Club d’escacs la Lira i el Consell Esportiu del Barcelonès Nord.