Entre el dies 13 i 21 d’octubre ha tingut lloc una nova edició del Campionat d’Escacs Individual Absolut i Femení d’Espanya. S’ha disputat a l’Hotel Senator de Marbella (Màlaga). S’ha jugat a grup únic l’Absolut i Femení, per sistema suí a 9 rondes i amb ritme de partida de 90 minuts pels primers 40 moviments més 30 minuts per acabar la partida més 30 segons d’increment des de la primera jugada. En total s’han repartit uns 20.000 euros en premis, 14.600 dels quals eren pels deu primers classificats de l’Absolut.

En Daniel Alsina amb negres davant d'en Josep Manuel López, i al seu costat en Marc Narciso que jugava amb en Pepe Cuenca.

Deu esportistes han representat la Federació Catalana: Pedro Antonio Ginés Esteo, Daniel Alsina Leal, Marc Narciso Dublan, Daniel Garcia Ramos, Guerau Masagué Artero, Adrian Martínez Fernandez, Hugo Uber Gracia, Natàlia Parés Vives, Alba De Lomas Busquets, Laura Viñolas Anglada. També hi participava el català Josep Manuel López Martínez representant Andalusia.

Els Gran Mestres Pedro Antonio Ginés i Daniel Alsina han acabat el campionat entre els deu primers amb un total de 6 punts de les 9 parides jugades. En Daniel només cedint una sola partida davant el GM Alan Pichot. Molt bona l’actualció del IM Daniel Garcia Ramos amb una performance de 2500 i havent guanyat al GM Pepe Cuenca, per a després jugar amb el campió GM Eduardo Iturrizaga a la taula 2 de la ronda 7. Excel·lent també l’actuació d’en Guerau Massagué que s’endú més de 41 punts Fide acabant 18è amb 5,5 punts. Molt bon torneig també del jove jugador Hugo Uber que esgarrapa 52 punts fide després de puntuar davant de tres Mestres Fide.

A continuació la classificació final de la representació catalana: 

Pos.

Tít

Nom

Pts.

6

GM

Gines Esteo, Pedro Antonio

6,0

8

GM

Alsina Leal, Daniel

6,0

14

GM

Narciso Dublan, Marc

5,5

15

IM

Garcia Ramos, Daniel

5,5

18

FM

Masague Artero, Guerau

5,5

36

IM

Martinez Fernandez, Adrian

5,0

68

 

Uber Gracia, Hugo

3,5

71

FM

Pares Vives, Natalia

3,5

86

 

De Lomas Busquets, Alba

3,0

95

 

Vinolas Anglada, Laura

1,5

 

Resultats i classificació

Partides de retransmissió