548 participants a una nova edició de l'Obert de Sants - Ciutat de Barcelona

Des del dia 19 d'agost s'està jugant l'Obert de Sants – Ciutat de Barcelona a les Cotxeres de Sants de Barcelona. Cada tarda, a partir de les 16:30 hores s'inicia la ronda, a excepció de la darrera ronda, el dia 28 d'agost, que es jugarà a les 9:30 hores. 

Hi ha una participació de 548 inscrits entre els tres grups de joc, de 39 països diferents. Entre aquests inscrits hi ha la quantitat de 83 titulats internacionals, des de grans mestres fins a Candidat Master.

Leer más...

Demà, 19 d'agost, començarà la nova edició de l'Obert Internacional d’escacs de Sants-Ciutat de Barcelona 2022 fins el dia 28 d'agost a les Cotxeres de Sants de Barcelona (C/Sants 79).

Les partides es podran seguir per la retransmissió en directe del nostre portal amb els comentaris del GM Àlvar Alonso a través del canal de Twitch de la Federació Catalana d'Escacs http://twitch.tv/federaciocatalanadescacs

També es pot assistir a la sala de conferències de l'edifici de les Cotxeres de Sants on es podrà viure en directe.

Els GM S.P. Sethuraman i Hipólito Asís, campions de l'Obert Internacional Ciutat de Barcelona Grup A i de l’Absolut de Catalunya respectivament.

 

Ja tenim campions dels torneigs que van començar el dia 18 d’agost i van finalitzar el dia 26 del mateix mes, a les tardes. Es van jugar l’Absolut de Catalunya i 2 grups del Ciutat de Barcelona a les Cotxeres de Sants, a Barcelona. 

En el grup A del 26è Trofeu Obert Internacional d'Escacs Ciutat de Barcelona el campió va ser el GM indi S.P. Sethuraman després d’imposar-se al GM armeni Aram Hakobyan, el qual va ser líder durant moltes rondes. El número 1 del rànquing, amb peces blanques, va entregar un peó del flanc de dama per atacar al rei negre, però jugades després l’Hakobyan el va tornar. En aquell moment, el jugador indi seguia tenint una posició millor i gràcies al seu domini de la columna oberta, ràpidament va fer un atac que va ser decisiu. Va guanyar el punt i va esperar a la resta de resultats.

Dos primers taulers del grup A de la darrera ronda.

En el primer tauler el GM Daniil Yuffa contra el GM indi Aranvindh va acabar en taules, tot i haver sacrificis a la partida. L’indi, amb peces negres, va arriscar molt per intentar guanyar, primer entregant un peó, i després una peça molt dubtosa. El jugador rus, que amb taules assegurava un lloc del podi, no va volver arriscar i amb una simplificació va arribar a un final de taules.

Posició final de la partida Yuffa vs Aravindh.

L’altre jugador que podia aspirar al títol, el Fernando Peralta (Valls) no va poder passar de les taules aconseguint una 7a posició.

El podi el va completar un altre indi, el GM Murali Karthikeyan, després d’imposar-se a la seva compatriota, la india WIGM Vaishali.

El podi del Ciutat de Barcelona Grup A. D’esquerra a dreta: Daniil Yuffa, S.P. Sethuraman i Murali Karthikeyan.

Classificació final del grup A

 

En el grup B, el jugador del Sant Adrià, German Walter, no es va presentar a jugar, donant així el títol de campió a l’indi Chopra Manmay.

El Pol Ortiz (Figueres) va fer taules contra l’Albert Gutierrez (Espiga de les Corts) en una partida bastant igualada, mentre que el Rafael Pujante va guanyar amb peces negres al seu contrari, Jaume Costa (Granollers-Canovelles). Amb aquest punt, el Rafael aconseguia la segona posició del grup B.  

El David Angel Silva amb la seva victòria sobre el Pablo Castrillo (Cornellà) va tancar el podi, a un punt del campió.

El podi del Ciutat de Barcelona Grup B. D’esquerra a dreta: Rafael Pujante, Chopra Manmay i David Angel Silva.

Classificació final del grup B

 

Respecte l’Absolut de Catalunya individual 2021, el GM Hipólito Asís (Barcelona) va començar la ronda com a líder i la va acabar com a campió. El seu contrari de la darrera ronda, el MF Daniel Garcia (Colon Sabadell Chessy), va aconseguir una posició una mica millor. Amb taules, l’Hipólito era campió, i va intentar fer una repetició de jugadas, però el jugador del Vallès Occidental les va refusar i, en arriscar massa, va acabar perdent. Així doncs, l’Hipólito Asís es convertia en el nou Campió de Catalunya amb 6.5 punts de 9 partides.

A la partida del GM Daniel Alsina (Barberà) contra el MI Pere Garriga (Mollet), el blanc va entregar primer una qualitat i, poc després una peça, en una partida brillant. Al cap d’unes jugades, el Daniel va acabar recuperant el material sacrificat per arribar a un final amb 2 peons de més i guanyar amb bona tècnica. Tot i la derrota, el Pere Garriga va aconseguir la segona posició, a punt i mig del campió.

Posició final de la partida Alsina-Garriga

 

El GM Marc Narciso (Ateneu Colon) va guanyar amb peces negres al MI Lázaro Lorenzo (Colon Sabadell Chessy), posicionant-se tercer gràcies al desempat contra el GM Viktor Moskalenko (Colon Sabadell Chessy). A la seva partida, en Marc va aconseguir ràpidament la parella d’alfils, i després de canviar dames, va crear un peó passat que seria decisiu, ja que en Lázaro no va poder fer res per evitar la coronació.

Podi de l'Absolut de Catalunya. D'esquerra a dreta: Marc Narciso, Hipólito Asís i Pere Garriga.

El MI Gerard Ayats (Barcelona) va evitar que el GM Miguel Muñoz (Valls) aconseguís un lloc en el podi, ja que no el va donar opció durant la partida. El Gerard va entregar, en un primer moment, dos peons, i més tard una peça, a l’obertura escandinava que va presentar en Miguel, sense deixar-lo reaccionar.

Moment de la partida Ayats-Muñoz.

El MF Francesc Xavier Farran (Tarragona) va acabar el torneig amb taules contra el GM Viktor Moskalenko (Colon Sabadell Chessy), fent que aquest últim no aconseguís un lloc al podi. En Viktor va acabar 4rt a la classificació final.

Classificació final de l'Absolut de Catalunya

 

En tots els torneigs es va veure molta lluita i bones partides. Us deixem l’enllaç a les partides de totes les rondes que podeu visualitzar en qualsevol moment. https://escacs.cat/directe/2021/ciutat/  Agrair la bona feina al tècnic retransmissor, Josué Expósito, i als comentaristes, els MI Benjamin Mela i l’Alfonso Jerez, que totes les tardes van estar retransmetent les partides en directe, i en especial a l’Alfonso Jerez per l’ajuda tècnica a l’hora d’escriure les cròniques que hem publicat al llarg d’aquestes 9 rondes de torneig.

No podem deixar d’agrair també l’equip arbitral que va fer que el torneig anés sobre rodes i a les persones de l’organització i personal de Cotxeres.

Àlbum de fotografies

Moltes gràcies als participants, que sense ells no es podria haver organitzat aquest torneig i ens veiem a la propera, que esperem que ja sigui sense mascareta.

Daniil Yuffa guanya a Hakobyan i es posa líder del Ciutat de Barcelona Grup A, mentre que Hipólito Asís segueix líder de l’Absolut.

El GM rus de l’equip Andreu Paterna, de València, Daniil Yuffa, va guanyar amb les peces negres al que fins ara era líder, el GM Aram Hakobyan (Armenia) en una partida molt bona. Van jugar un atac anglès amb molts sacrificis de material, fins que al final el negre va aconseguir la victòria i posicionar-se líder en solitari abans de la darrera ronda. 

 

 

Moment de la partida Hakobyan-Yuffa, en el tauler 1.

A mig punt del líder, hi ha un grup de 4 GM, l’armeni Hakobyan, els indis Sethuraman i Aravindh i l’argentí del Valls, Fernando Peralta, que no han perdut les opcions de guanyar el torneig. A la ronda 9 els enfrontaments seran entre els implicats, mentre que a Peralta li ha afavorit l’aparellament contra un indi amb mig punt menys que ell. 

Daniil Yuffa, líder provisional del grup A.

Leer más...

El líder es manté en tots dos torneigs.

El GM Aram Hakobyan (Armenia), tot i fer taules, es manté líder en solitari a mig punt de l’únic perseguidor que va guanyar la ronda d’ahir, el GM rus Daniil Yuffa, contra César Alcalá (Barcelona). 

Tauler número 1: Lopez (Barberà) - Hakobyan (Armènia)

El grup següent, format per 10 jugadors, estan a 1 punt del líder. En aquest grup trobem als GM Jose Manuel López (Barberà), Fernando Peralta (Valls) i Jules Moussard (Barcelona). També hi ha l’irlandès MF Tom O’Gorman que va jugar una partida molt bona contra el GM indi Aravindh arribant a un final guanyat, però l’indi va demostrar el seu elo trobant una repetició miraculosa per poder acabar fent taules.

Després de la jugada 50.-Tc6 el negre fa una combinació de repetició aconseguint taules. Sabeu quina és?

Leer más...

Una altra ronda acabada i enfilem les rondes finals on es decidirà tot, que està molt emocionant.

El Ciutat de Barcelona grup A, l’armeni GM Hakobyan va guanyar clarament al GM indi Karthikeyan amb un atac en el flanc de dama que li permet seguir sent líder en solitari. Amb aquesta victòria ha augmentat la distància amb la resta de perseguidors a un punt, ja que l’altre indi, el GM Visakh, va perdre contra el brasiler Fier que no es vol quedar enrere a la lluita per al títol. La resta de 7 jugadors que estan a un punt del líder no volen perdre la seva oportunitat, incloent el César Alcalá (Barcelona) que va tornar a guanyar al MF Dorian Dalaud. 

 

El líder provisional, Aram Hakobyan, i el César Alcalá (Barcelona), jugador entre el grup de perseguidors.

Leer más...

Cap de setmana intens d’escacs. 

A més, dels dos torneigs que ja van començar el dia 18 d’agost, es va sumar, el cap de setmana al matí, el Memorial David Garcia Ilundain Obert, però això és una altra crònica.

Anem a comentar que en el Ciutat de Barcelona, durant la ronda 4 va haver moltes taules entre els GM a les primeres taules. El GM Jose Manuel López (Barberà) va fer taules amb el número 1 del torneig, l’indi Sethuraman, S.P.. Així també, els GM Fernando Peralta (Valls) i el brasiler Alexander Fier van fer taules contra el MI Sochacki (França) i el GM Hamitevici (Moldàvia), respectivament. 

A la ronda 5, vam seguir amb les taules en els primers enfrontaments, i només l’armeni Aram Hakobyan va aconseguir la victòria, encapçalant provisionalment la classificació general amb el 100% de la puntuació. Els GM indis Karthikeyan i Visakh el segueixen a mig punt i, a un punt, 18 jugadors més, entre ells els GM Jose Manuel López (Barberà) i Jules Moussard (Barcelona). Destacar que el campió de Catalunya sub-16, César Alcalá (Barcelona) està entre aquests 18 jugadors després de guanyar a la ronda d’ahir el MI Nezad (Qatar).

 

El jugador armeni Aram Hakobyan. 

Leer más...

En aquesta tercera ronda hem tingut ja bons emparellaments, en el sentit de que els jugadors titulats s’han començat a enfrontar entre ells i es comença a veure qui son els autèntics favorits a guanyar el torneig. La partida de la primera taula ha estat bastant il·lustrativa, ja que el xilè Rodrigo Vásquez era un rival complicat pel favorit, l’indi Sheturaman. Tot i així, l’indi ha demostrat la seva qualitat amb un mig joc superb i ha superat Rodrigo en gran estil. Us recordem que podeu veure els comentaris en directe, de la mà de l’Alfons Jerez i el Benjamin Mela en el canal de Twitch de la Federació, que podeu seguir cada dia: https://m.twitch.tv/federaciocatalanadescacs

El jove indi Praggnanandhaa, un futur top10

Podríem dir que hi ha dos grups de favorits entre els que porten 3 punts de 3 partides. El primer comprés pels jugadors indis, que serien Sethuraman, Praggnanandhaa, Karthikeyan, Visakh, Sai Agni i Aditya Mittal,i el segon grup que son els jugadors no indis que els han d’anar tombant, comprés pels sud-americans Peralta i Fier, els europeus Hakobyan, Yuffa, López Martínez, Sochacki, Dvirnyy i Hamitevici. Això vol dir que ja en aquesta quarta ronda tindrem uns combats molt bons!

A més, podeu visualitzar el resum de la partida que ha fet el MI Mela en el següent enllaç: https://youtu.be/f5KdOJwnj7o

Leer más...

Segueix la batalla.

Una altra ronda acabada i aquest cop amb la sorpresa a la tercera taula: el jugador francès GM Jules Moussard (C.E. Barcelona) va perdre davant del jugador d’Aragó Daniel Romero (Palacio de  Pioneros) en una partida d’atac, tal i com la va comentar l’Alfons Jerez i el Benjamin Mela en el canal de Twitch de la Federació que podeu seguir cada dia.  (https://m.twitch.tv/federaciocatalanadescacs). A més, podeu visualitzar el resum de la partida que ha fet el MI Mela en el següent enllaç: https://youtu.be/fWdFjeIUMco

Jugada important de la partida Moussard-Romero.

Una altra partida interessant va ser la del MI Tomas Sosa (Mollet) contra el CM del Castelldefels, Andreu Blasco, on el jugador de negres tenia avantatge durant la partida, i, tot i que en el final tenia dama contra torre, van fer taules.

Posicó final de la partida Sosa-Blasco.

Avui 3a ronda amb la majoria de titulats a les primeres taules.

Leer más...

Ahir, dimecres 18 d’agost, va començar el 26è Trofeu Obert Internacional d'Escacs Ciutat de Barcelona. Enguany el torneig ha canviat les dates i la seva ubicació, que és a les Cotxeres de Sants de Barcelona. El torneig acabarà el dia 26 d’agost i totes les rondes es juguen en el mateix horari, a les 16:30 hores. Paral.lelament es disputa l’Absolut de Catalunya Individual 2021 amb 10 jugadors catalans. 

Primeres taules dels dos torneigs. 

Per als torneigs s’havien habilitat tres sales, però alguns participants van avisar amb l’emparellament de la primera ronda realitzat que, per prevenció, es confinaven i no podrien participar. Així doncs, s’ha pogut reduir una sala i actualment només n’hi haurà dues, l’Auditori i l’altell. Es pot consultar en el plànol següent. 

Atesa la pandèmia no serà possible l'accés en el recinte de joc a visitants que no siguin participants o membres de l’organització. Tot i així, es poden seguir les partides a través de la retransmissió al web de la Federació (http://escacs.cat/directe/2021/ciutat/ ) i la plataforma Chess24. A més, hi ha comentaris en directe dels MI Alfons Jerez i Benjamin Mela al compte de Twitch (https://m.twitch.tv/federaciocatalanadescacs). 

Leer más...