El Club d’Escacs Llinars liderarà un dels projectes ERASMUS+ que han estat atorgats per l’EU aquest 2023. És el resultat d’un treball ardu, persistent, coherent amb els objectius i de prospectiva internacional, que es va iniciar en un desembre de 2021.

Aquesta notícia es reflexa en els comunicats de premsa emesos per la Secretaria General de l’Esport als diaris L’Esportiu i Sport sobre les entitats esportives catalanes que LIDEREN projectes europeus, on el Club Escacs Llinars s'ha posat a un nivell mai no aconseguit per cap club d’escacs estatal fins ara.

Es va optar a una convocatòria per Entitats Esportives petites dins Europa, on es van presentar més de 600 propostes, i van estar escollides 160, i només 10 d’elles liderades per entitats o clubs de qualsevol esport a Espanya.

Haver aconseguit aquest projecte per als escacs és molt important per al nostre esport, ja que només 2 projectes dels 160 concedits tracten sobre els escacs. Creiem que s’ha aconseguit una molt important fita al respecte, i que podrà obrir portes a que altres Clubs o Entitats s’animin a explorar a futur aquest camí de la internacionalització.

El projecte, amb l’acrònim GAMBIT, tindrà una durada de 18 mesos, i s’ha enfocat a la millora de les capacitats de les/els nostres entrenadores/s i monitores/s: ‘Improving chess trainers’ methodologies and abilities to motivate and retain children at clubs

Abans de final d'any quedarà tancat el contracte amb l'EU, junt amb les altres entitats col·laboradores en el projecte: els Clubs Leon Candia Chess de Grècia i l'Szimultán Sakkegyesületla d’Hongria, i la Fundació Polgár Judit Sakk Alapítvány.

El projecte arrencarà al febrer del 2024 i finalitzarà al juliol de 2025, dins el nostre futur 5è Open Internacional de Llinars al 2025.

 

Notícia a l'Espotiu

Notícia al Sport