El Colon Sabadell s'imposa de nou i fa el doblet

La Copa Catalana 2023 s’ha jugat en un emblemàtic i recentment restaurat Celler de Vila-seca. Un lloc molt encantador i còmode tant per a jugadors com per l’organització i arbitratge. Ha estat un plaer jugar en un escenari immillorable com el que ens han preparat el Club Escacs Vila-seca amb el suport inestimable de l’Ajuntament de Vila-seca.

El 15 de gener passat es varen fer les fases prèvies de la Copa Catalana a les quatre territorials on es classificaven els dos primers de cada categoria per a jugar a la final. Després d’algunes renúncies, sobretot en categories inferiors, la Final de la Copa Catalana ha tingut lloc a Vila-seca el 30 d’abril amb els 60 equips, més de 240 jugadors, complets repartits en 6 categories. Només hi ha hagut la baixa de darrera hora de l’equip de tercera del Bellcaire d’Urgell.

Esportivament parlant, el campió de la màxima categoria, la que inclou els equips de la Divisió d’Honor i Primera Divisió, el Colon Sabadell Chessy ha estat el campió per la mínima en el darrer instant, superant per mig punt al Valls que liderava la classificació per mig punt abans de la darrera ronda. D’aquesta manera, el club sabadellenc ha aconseguit fer el doblet, ja que fa dues setmanes també es va proclamar campió de la Lliga de Divisió d’Honor, mentre que el Valls obté el subcampionat. Tancat el podi en tercera posició el Barcelona

A la categoria de Segona Divisió, el Santa Coloma de Queralt s’ha imposat amb claredat a la restat dels equips i ja a falta d’una ronda era campió de la categoria. Castelldefels i Valls B han mantingut una lluita frec a frec pel subcampionat que finalment per mig punt ha estat el Castelldefels el segon classificat.

Pel que fa a la categoria de Preferent, l’Argentona li ha posat les coses difícils al Peó Vuit A1 perquè l’equip ebrenc es pogués proclamar campió. La darrera ronda el Peó Vuit només pot arrencar un empat a 2 punts davant l’Argentona, però ha estat suficient per proclamar-se campió, ja que l’Hospitalet-Bellvitge tot i guanyar per 3 a 1 al Baix Segre, li ha falta mig punt. L’Argentona ha estat el tercer equip que ha completat el podi després de superar al Mollerussa en el desempat final.

A la categoria de Primera Territorial, el Gran Penya B de Vilanova s’ha proclamat campió a falta ja d’una ronda permetent-se el luxe de jugar força més relaxats a la darrera ronda. Completen el podi en segona posició l’Hospitalet de l’Infant i en tercera posició el Sant Andreu C.

A la categoria de Segona Territorial, just li ha anat al Tres Peons G perquè es proclamés campió de la categoria tot i perdre a la darrera ronda davant del Figueres. Peona i Peó E ha estat subcampió a mig punt del líder. Tancat el podi en tercera posició el Tarragona C.

I finalment, a la categoria de Tercera Territorial, el Peona i Peó F s’ha imposat amb autoritat davant la resta dels equips, només cedint una derrota justament amb els subcampions, el Santa Coloma de Queralt B. Un altre equip filial del club gracienc, el Tres Peons L, ha estat tercer.

A la cloenda, el president de la Federació Catalana d’Escacs Pepo Viñas juntament amb el director del torneig i delegat territorial de Tarragona Jordi Mas i el president del Vila-seca Ivan Herreros, han fet l’entrega de premis a tots els equips guanyadors.

Volem agrair a tots els jugadors/es, clubs i acompanyants per l’assistència a aquest tradicional torneig que ha tornat a les seves dates de sempre. Agrair a tot l’equip arbitral amb en Vladimir Zaiats al capdavant per la bona gestió del torneig i la paciència en tot moment. Però sobretot, volem agrair a Club Escacs Vilaseca amb l’Ivan Herreros al capdavant per l’organització i l’energia per fer possible aquesta Copa. I molt més voldríem agrair és a l’Ajuntament de Vila-seca per l’amabilitat per cedir-nos l’espai tan bell com El Celler.

 

Vila-seca, a 30 de maig de 2023

Federació Catalana d’Escacs