FINAL DE COPA CATALANA

L’ESCOLA D’ESCACS DE BARCELONA CAMPIÓ ABSOLUT DE LA COPA

El dia 22 d’abril de 2018, en jornada de matí i tarda, es va disputar a l’espai Disseny Hub de Barcelona la Final de la Copa Catalana 2018.

El duel entre l’Escola d’Escacs de Barcelona i el Colon Sabadell Chessy, a la Final de Copa, va finalitzar amb el triomf de l’Escola que va aconseguir 29,5 punts davant els 27,5 del Sabadell.

L’Escola d’Escacs de Barcelona, amb un equip molt fort, format per Rakhmavov, Peralta, Narciso i Matnadze van guanyar tots els matxos, llevat de l’empat que van fer contra el Sabadell.

El segon classificat, el Sabadell  que va jugar amb Vasquez, José Gonzalez, Carles Diaz i Làzaro Lorenzo, tampoc va perdre cap partit, però va empatar dos matxos, un, amb al primer classificat i un altre contra el tercer. Molt meritori també el podi que va aconseguir el Foment Martinenc amb Jerez, Torrecillas, Hector Mestre i Arias, que van finalitzar amb un total de 24.5 punts. A quatre punts del tercer classificat, trobem un combatiu Valls i en cinquena posició l’Olot.

A la Segona Divisió el Club d’Escacs Montmeló va demostrar, un any més, que és especialista en ritme ràpid i va ser el campió amb 26,5 punts. L’equip B del Colon Sabadell Chessy va guanyar el subcampionat, igual que el seu primer equip, i van finalitzar amb 25 punts. El Club d’Escacs Tordera va completar podi amb 20,5 punts i en quarta posició, el campió de la Lliga d’aquesta categoria, el Club d’Escacs La Lira.

La categoria Preferent va estar molt disputada, l’Agustí, però, es va destacar de la resta de participants i va aconseguir 27 punts, que li van atorgar la victòria final. En segona i tercera posició respectivament, però empatats a 21,5 punts van quedar el Sant Coloma de Queralt i el Martorell. El Centro Aragonès va quedar quart a mig punt de segon i tercer i el cinquè, l’Hostalric, que també va tenir opcions de podi durant tot el campionat.

A Primera Categoria, l’Escola d’Escacs de Barcelona B, va obtenir la primera posició amb 28,5 punts i va permetre el doblet d’aquest club, que ja ha aconseguit en altres edicions de la Copa. En segona posició, trobem el fort equip del Pallejà amb 25,5 punts, i en tercera posició el Congrés B amb 24 punts. Sant Adrià B i Sant Gregori van ser quart i cinquè respectivament.

El Club Peón Negro va ser el guanyador destacat de la Segona Categoria, amb un total de 30 punts. L’Equip E del Colon Sabadell Chessy va imitar els equips superiors del seu club i van obtenir el subcampionat amb 22 punts. L’Escola EDAMI, l’equip del GM Miquel Illescas, va quedar tercer amb 21 punts. Montmeló B i Espiga C van assolir quarta i cinquena posició respectivament.

A la Tercera Categoria, l’equip E del Sant Andreu es va endur el títol de campió amb 27,5 punts. A només un punt de distància va quedar l’equip de Fornells i va tancar podi el jove equip del Llinars D. L’Amposta C va ser quart i el Peona i Peó G cinquè.

Gran jornada d’escacs, en un esplèndid local, inèdit fins ara en competicions d’escacs, al Museu del Disseny Hub de Barcelona. És un espai ampli, idoni per jugar escacs amb llum natural i bona comunicació. Excel·lent organització de la Federació, amb Jordi Magem com a Director del Torneig i Manolo Navarro com àrbitre principal.