El Mestre Internacional Hipólito Asís ha assolit el títol de Campió Absolut de Catalunya després de derrotar Robert Alomà a la darrera ronda del Campionat. Josep Manuel López supera Àlvar Alonso i aconsegueix la tercera posició. 

 

Hipólito Asís, nou Campió Absolut de Catalunya d’Escacs

Als seus 28 anys, Hipólito Asís, Mestre Internacional del Club d’Escacs Sant Cugat, s’ha alçat per primer cop a la seva carrera amb el triomf en el Campionat de Catalunya Absolut 2015 disputat al modern Centre d’Empreses Innovadores de Balaguer (La Noguera), del 2 al 9 de maig. El jove mestre va vèncer en la gran final a dues partides al també Mestre Internacional Robert Alomà, del club Barcelona UGA, per 1,5-0,5. 

El Gran Mestre José Manuel López, del club SCC Sabadell, va completar el podi al vèncer pel resultat d’1,5-0,5 el també GM i company de club Àlvar Alonso, en la final de consolació.

Un campió imbatut

Asís ha demostrat amb aquest primer triomf a l’Absolut de Catalunya que l’esforç i la dedicació tenen premi. Jove talent dels escacs catalans actualment dedicat exclusivament a esdevenir escaquista professional, caracteritzat pel seu esperit lluitador i pel seu domini del joc combinatiu –en els seus inicis, Asís tenia com a llibre d’escacs de capçalera Fuego en el tablero, d’Alexei Shirov, una de les estrelles internacionals del tauler que desplega un espectacular joc tàctic on les jugades sorprenents i els sacrificis de peces il·luminen les seves partides-, el nou campió català s’ha mostrat intractable durant tot el torneig sense perdre cap enfrontament, tant a ritme lent com semi-ràpid, i vencent a Grans Mestres en teoria superiors com en Marc Narciso, en quarts de final, i en José Manuel López, a la semi-final.

El Club d’Escacs Balaguer, amfitrió d’un gran campionat

La bossa de premis destinada a aquesta prova oficial de la Federació Catalana d’Escacs va se de 6.160 €, on 1.700 € van ser per al nou Campió de Catalunya.

L’organització va ser duta a terme amb absoluta eficiència per la Delegació Territorial de Lleida de la Federació Catalana, amb l’inestimable suport del Club d’Escacs Balaguer que va fer-se càrrec de les despeses derivades de la manutenció i allotjament dels finalistes desplaçats a la capital de La Noguera. 

L’Àrbitre Principal va ser Imma Montoliu qui va dirigir la prova amb total normalitat fruit de l’exquisida esportivitat que van mostrar tots els escaquistes. La retransmissió del torneig per internet des del web www.escacs.cat va ser duta a terme per l’Albert Reginaldo. Centenars d’internautes van seguir l’evolució de les partides des del portal de retransmissions de la Federació Catalana.

Menció especial mereix la seu del campionat. El Centre d’Empreses Innovadores (CEI) és un modern i funcional edifici inaugurat el febrer d’enguany i destinat a promoure l’emprenedoria a la zona. Situat al carrer de Sant Pere, ben a prop de la cèntrica Plaça del Mercadal, l’ajuntament balaguerí va cedir una espaiosa sala de joc presidida per banderes de països d’arreu del Món. Els afeccionats que es van acostar al CEI per seguir en directe les evolucions dels mestres, van tenir l’oportunitat de ser ben a prop dels taulers i de gaudir de la lluita, art i tècnica dels millors escaquistes de Catalunya.

QUADRE DEL TORNEIG