Els podis de la Final de la Copa Catalana celebrada a Girona el 26 d'abril de 2015 han estat els següents:

Absolut: 1. Escola d'Escacs de Barcelona 29 punts; 2. SCC Sabadell 28,5 punts; 3. Sant Josep de Badalona 24,5 punts.

Segona Divisió: 1. Montmeló 26 punts; 2. Banyoles, 26 punts; 3. Sant Adrià, 22 punts.

Preferent: 1. Barberà B 29,5 punts; 2.Badalona 26,5 punts; 3. Baix Segre 22,5 punts.

Primera: 1. Vila Olímpica 27, 5 punts; 2. Amposta, 25,5 punts; 3. Guissona 25,5 punts.

Segona: 1. Castellbisbal 25 punts; 2. Banyoles B 23,5 punts; 3. Peona i Peó F 23,5 punts

Tercera: 1. Alt Empordà 35, 5 punts; 2. Banyoles D; 27, 5; 3. Vall de Tenes 21

Resultats Absolut

Resultats Segona Divisió

Resultats Preferent

Resultats Primera

Resultats Segona

Resultats Tercera

 

L’Escola d’Escacs de Barcelona assoleix la Copa Catalana 2015

En un emocionant tram final, l’ Escola d’Escacs de Barcelona s’ha imposat a la Societat Coral Colón de Sabadell en sumar 29 punts (de 36 possibles), contra 28,5 del club vallesà, a la Final Absoluta de la Copa Catalana 2015 disputada el diumenge 26 d’abril al Pavelló Esportiu Pont Major, de Girona. És el tercer títol del club barceloní en aquesta competició en els darrers 25 anys. El SCC Sabadell va ser el subcampió i va acomiadar Josep Manuel Lopez que canviarà de club la propera temporada.   El Sant Josep de Badalona, amb 24,5 punts, va completar el podi d’un torneig que no va comptar amb la participació del Barcelona UGA, actual Campió de la Lliga Catalana, ni del C.E.Barberà del Vallès, un dels clubs més forts de Catalunya, al no classificar-se cap dels dos primers equips a la fase prèvia disputada a Barcelona. Més de 250 escaquistes de tot Catalunya, representant 60 clubs, han participat a la segona prova més rellevant del calendari català d’escacs per equips.

Una prova trepidant

Les bases de la competició estableixen un ritme de joc semi-ràpid: cada jugador disposa de 15 minuts, amb un increment de 5 segons per cada jugada feta sobre el tauler. Aquesta cadència provoca aglomeracions de jugadors al voltant dels escaquers durant la fase culminant de les partides, on la velocitat de les mans per moure les peces i pitjar el polsador del rellotge digital, combinat amb el càlcul precís de les variants, són els protagonistes de l’emoció competitiva fins a la conclusió del joc.

Si a la velocitat i els reflexos, hi afegim que en els enfrontaments a 4 taulers entre els dos equips se sumen tots els punts de cada escaquista (Sistema de puntuació Olímpic), arribarem a la ronda final (després de disputats 8 enfrontaments) on diversos clubs poden optar al triomf final. En aquesta edició ha estat l’Escola d’Escacs de Barcelona la que ha mostrat un millor control dels nervis en els destrets de temps i un millor estat de forma dels seus esportistes.    

 

Miquel Castells (patrocinium.cat) per a la Federació Catalana d’Escacs amb la finalitat de difondre-la entre els mitjans de comunicació. 

 

 

.