Es va disputar la 9 i última ronda del XXXVIII Campionat de Catalunya de Veterans, una última ronda molt disputada.

Josep Anton Lacasa campió +50 i Jordi Cuadras campió +65

El jugador Lluís Parals (Montgrí), amb 6,5 punts jugava, amb negres contra el campió de l'any passat, el MI Josep Anton Lacasa (Mollet), amb 6 punts. Al jugador empordanès només li calien fer taules i era campió, però no va ser possible i va perdre. Tot i així, va obtenir el segon lloc dels joves del torneig. Així mateix, la partida entre Ricard Brusi (Sant Cugat) i el MI Antonio Torrecillas (Foment), ambdós jugadors amb 5,5 punts, van fer taules. Amb aquest resultat el Ricard Brusi va aconseguir el subcampionat dels grans de +65 i l'Antonio Torrecillas el tercer lloc dels joves.

Una altra partida, entre Jordi Cuadras (Figueres) i Francesc Fernández Muixi (Reus Esportiu), els dos també amb 5,5 punts, es jugaven molt, doncs, en Cuadras havia de guanyar per quedar campió dels grans i Fernández Muixi, si guanyava, podia optar amb un premi entre els joves. Aquesta va ser la darrera partida del torneig i se la va endur en Cuadras (Figueres). També la partida entre Joan Vallbona (Tres peons) i Ruslan Pogorelov (Salauris), els dos amb 4,5 punts, decidia un tercer lloc dels grans i se la va endur en Pogorelov que va guanyar.

 

Podi de la categoria de +65 anys

Els diferents premis del torneig van ser els següents: de la categoria de 50 anys a 64, el campió va ser en Josep Anton Lacasa (Mollet), subcampió Lluís Parals (Montgrí) i, en tercer lloc, l'Antonio Torrecillas (Foment). De la categoria de +65 anys, el campió Jordi Cuadras (Figueres), subcampió Ricard Brusi (Sant Cugat) i, en tercer lloc, Ruslan Pogorelov.

Podi de la categoria de +50 anys

El jugador més veterà del torneig va ser en Guillem Buxadé (Gran Penya Vilanova) i els premis de tram van ser per en Francesc Fernández Muixi (Reus Esportiu) el de 2000 a 2149 i el de menys de 2000 va ser per l'Enric Franzoni (Sant Andreu).

Enguany, optaven al premi per equips 5 equips. Aquests equips són integrats per 2 jugadors inscrits del mateix club. Els premis van ser pel campió, l'equip del Salauris, format per en Ruslan Pogorelov i l'Enric Saldaña. El segon va ser el Gran Penya Vilanova "B" format per Joaquin Noria i Carmelo Fernández i el tercer pel Gran Penya Vilanova "A" amb Guillem Buxade i Joan Coll.

Aquest any s'ha canviat una mica el sistema que es tenia establert i s'han entregat els premis una vegada acabada l'última ronda amb la presència del Sr. Hector Márquez, regidor de promoció econòmica de l'Ajuntament de Salou, i la Sra. Cristina Berrio, regidora de Serveis Socials i de Salut. També ha entregat premis el vicepresident de la Federació Catalana d'Escacs, el Sr. Ramon Chalmeta.

Jaume Bosch, el director del torneig, tallant el pastís

Un cop acabada l'entrega de premis tots cap al self-service a dinar. Les postres varen ser un pastís decorat amb un tauler i peces de massini, per cert, boníssim.

Aquest any hem tingut diverses novetats en aquest torneig: retransmissió de partides, aigua a totes les rondes, diplomes junt amb les copes i un obsequi per a tots els inscrits.

Finalment, ha estat un torneig tranquil i ben portat pels àrbitres Manolo Navarro, com a principal, i Joaquin Lacasta com adjunt.

Esperem que l'any vinent la inscripció augmenti.

Jaume Bosch Romay

Galeria d'imatges

Retransmissió

Lichess - Chess.com

Resultats i classificació final