Setena jornada de joc del XCII Campionat de Catalunya Absolut. Avui s’ha jugat la primera partida de la final i també pel 3r i 4t lloc. La final inèdita en els 93 anys d’història del Campionat Absolut, en GM Daniel Alsina i l’IM Gerard Ayats, protagonitzen una final interessantíssima. Els dos esportistes estan molt motivats per a ser el nou campió absolut de Catalunya i això es veu reflectit en el gran nivell de joc dels dos.

 

IM Gerard Ayats i GM Daniel Alsina

A la partida del matx de la Final d’avui, GM Daniel Alsina (Barberà) i l’IM Gerard Ayats (Barcelona), s’ha vist més aviat un joc posicional, molt igualada durant el migjoc, en què cap dels dos ha volgut ni pogut arriscar. Després d’uns canvis de peces grans, l’Ayats s’ha vist amb lleugera avantatge per entrar en un final de peons i peces menors. Després de quasi cinc hores de joc i més de vuitanta jugades, l’Ayats ha aconseguit vèncer la partida amb negres. Tot a favor demà per en Gerard Ayats que jugarà amb blanques la segona partida de la final.

El GM Marc Narciso i el GM José Ángel Guerra

Respecte a la partida pel 3r i 4t lloc, que enfronten el GM Marc Narciso (Ateneu Colon) i el GM José Ángel Guerra (Cerdanyola), la partida ha finalitzat amb les quatre hores exhaurides sense que es desfés l’empat. En certs moments de migjoc, en Narciso tenia certa comoditat de joc, però en tot moment en Guerra ha contrarestat qualsevol iniciativa.

Demà dissabte 17 de maig, al matí a partir de les 9:30, es jugarà la segona partida del matx de de Final, a l'Hotel 4R Salou Park Resort.

Galeria d'imatges
Retransmissió
Lichess - Chess.com
Twitch