Jornada quarta del Campionat Absolut de Catalunya. Avui s’ha jugat la segona partida corresponent als quarts de final. Victòries i bitllet per la següent eliminatòria dels Grans Mestres Daniel Alsina, José Ángel Guerra Gerard Ayats i Marc Narciso, els quatre primers de rànquing per ordre d’elo. Els enfrontaments entre el GM Daniel Alsina i el GM Marc Narciso, per una banda, i entre el GM José Ángel Guerra (Cerdanyola) i el IM Gerard Ayats per l’altra, promet partides molt interessants per les semifinals.

A les partides d’avui, el GM Daniel Alsina (Barberà) s’ha imposat en negres sense molt de riscos enfront del IM Manuel Granados (Foment Martinenc). L’IM Gerard Ayats (Barcelona) ha entregat dos cavalls per una torre amb negres per a obtenir avantatge d’espai i d’atac contra la defensa del IM Daniel Garcia Ramos (Colon Sabadell). Igualadíssima partida entre el GM Marc Narciso (Ateneu Colon) i el IM Lázaro Lorenzo (Barberà), on Narciso amb un rei en posició incòmode ha vist com se li exhauria molt el temps sense poder trobar avantatge, però una imprecisió d’en Lorenzo ha fet que el centre s’obrís i ràpidament el punt ha caigut a favor del jugador de l’Ateneu Colon. Lluitadíssima la partida de la jove promesa FM Daniel Salinas (Colon Sabadell) que portant les negres i sabent que només li valia la victòria ha donat el màxim per emportar-se la victòria. La paciència del GM José Ángel Guerra (Cerdanyola) ha fet que després d’una llarga partida de més de quatre hores acabés guanyant la partida a en Salinas.

D'esquerra a dreta: IM Gerard Ayats, GM Marc Narciso, GM Daniel Alsina i GM José Ángel Guerra

Demà dimecres 15 de maig, a les quatre de la tarda, tindrà lloc la primera partida de les semifinals que es poden seguir per retransmissió per diferents canals d’internet.

Galeria d'imatges
Retransmissió
Lichess - Chess.com
Twitch