Enguany celebrarem la Festa de la delegació de Tarragona a Reus, en concret al Centre Cívic Migjorn, Riera de l’Escorial, 24, Reus. La Festa Tarragonina tindrà els següents actes:

 • Campionats individuals de partides llampec per a federats
 • Campionat II Torneig provincial d’escacs amateur “Ciutat de Reus” per a no federats.
 • Dinar de germanor
 • Entrega de premis i trofeus de la temporada

CAMPIONAT INDIVIDUAL DE PARTIDES LLAMPEC DE TARRAGONA 2024

Organitza el torneig la Federació Catalana d'Escacs - Delegació Territorial de Tarragona, amb la col·laboració dels clubs d’escacs: Cambrils, CERAP Riudoms, Duesaigües, Escacs Reus, La Selva del Camp, L’Hospitalet de l’Infant i Reus Deportiu.

1. El sistema de joc serà un suís basat en valoració a 7 o 8 rondes, a decidir en funció del nombre de participants. Els aparellaments es realitzaran informàticament, sota la responsabilitat de l'àrbitre principal. El rànquing es confeccionarà primer per ELO FIDE Blitz i en segon lloc per l'ELO RÀPID català de la llista del juny de 2024.

2. El ritme de joc serà de 5 minuts + increment de 3 segons/jugada per jugador/a. El temps d’espera serà a caiguda de bandera.

3. Hi haurà dos grups de joc: l'absolut (obert a tothom) vàlid per a Elo català ràpid i Elo Fide, i el sub12 (per a esportistes de la categoria sub12 o inferior) vàlid pel elo català.

4. Dia de joc: Diumenge, dia 16 de juny de 2024, a les 10:00 del matí (inici de la ronda 1 a les 10:00 hores). A partir de les 09:30 del matí confirmació fins les 09:50h (inici de la ronda 1 a les 10:00 hores). Qui arribi més tard entrarà en 2a ronda. Esportistes no presentats seran eliminats del torneig.

5. Local de joc: Centre Cívic Migjorn, Riera de l’Escorial, 24, Reus

6. Els desempats seran seguint el següent ordre:

 • Buchholz-1
 • Buchholz total
 • Sonneborn-Berger
 • Resultat particular o enfrontament directe
 • Progressiu acumulatiu

7. El lliurament de premis es durà a terme al final del torneig. 

8. Inscripcions als torneigs: Aquesta inscripció es farà via passarel·la de pagament de la Federació. La inscripció al torneig serà gratuïta. En el moment de fer la inscripció es demanarà si l'esportista està interessat en fer l'àpat o no i serà això el que pagarà amb la targeta segons la tarifa que pertoqui.

Si un esportista sub-12 vol participar al grup absolut, haurà d'omplir el formulari corresponent a aquest torneig.

Els esportistes i acompanyants que es vulguin inscriure al dinar hauran de fer el pagament per la passarel·la de pagament amb una targeta (20 euros per adults i 15 el menú infantil fins a 12 anys), com si fos una inscripció. En cas de ser un esportista dels premiats (veure llistat) aquests s’hauran d’inscriure a través de la pasarel·la amb la tarifa 4, al grup absolut, i tarifa 3 al grup sub-12. 

En el cas que algun esportista no es vulgui quedar al dinar, s'ha d'inscriure a través de la pasarel·la de pagament amb la tarifa 1, al grup de l'absolut i tarifa 2 al grup de sub-12.

9. L’arbitratge estarà format per l’equip arbitral: pendent de designació.

10. Serà la primera prova puntuable i comuna per a tots tres circuits d'escacs de ràpides de la demarcació de Tarragona que s’organitzen. El campionat sub12 també puntuarà, però només el 50% dels punts.

11. Premis:

Grup Absolut:

 • Trofeu als tres primers classificats
 • Tram sub-1850 (Elo català): trofeu als tres primers classificats
 • Trofeu al millor veterà de +65
 • Trofeu al millor Sub16
 • Trofeu al millor Sub14
 • Classificació per equips: Trofeu als tres millors equips (per fer aquesta classificació es comptaran els punts aconseguits pels 3 millors classificats del torneig absolut de cada club, desempatarà el jugador millor classificat)

Grup Sub12:

 • Trofeu als tres primers classificats
 • Trofeu al millor Sub12
 • Trofeu al millor Sub10
 • Trofeu al millor Sub8

12. Normes de participació:

La participació en aquest Torneig implica l’acceptació d’aquestes bases, la interpretació de les quals correspon al director del torneig. Tot el que no estigui previst en aquest reglament, es resoldrà aplicant, en l’ordre que s’enuncien, els reglaments de la FCDE, la FIDE o la FEDA.

CAMPIONAT II TORNEIG PROVINCIAL D’ESCACS AMATEUR “CIUTAT DE REUS” per a no federats.

El campionat NO és vàlid per cap ELO i la direcció del mateix és independent a la Federació Catalana d’Escacs.

Les inscripcions en aquest torneig es recullen directament pels organitzadors.

Adjuntem les BASES del campionat.

DINAR DE GERMANOR DELS ESCACS A TARRAGONA

Lloc: Centre Cívic Migjorn, Riera de l’Escorial, 24, Reus (el mateix lloc del campionat)

El dinar començarà una vegada finalitzat el campionat de partides llampec.

El menú tindrà un preu de 20,00 € per persona, el pica pica i l’entrant seran a compartir i de segon plat Fideuà de peix. Hi ha l’opció vegana/sense gluten que serà arròs amb verduretes. Els interessats en aquest menú vegà/sense gluten ho haurà de marcar a observacions i enviar un correu a federacio@escacs.cat.

També es disposa d’un menú infantil per a 15€ (Plat combinat de MACARRONS, ESCALOPA i PATATES PALLA)

El pagament del dinar s'haurà de pagar fer a través de la passarel·la de pagament amb una targeta com si fos una inscripció al torneig.

CLUBS I JUGADORS QUE RECULLEN UN TROFEU

Els clubs i esportistes que recullen trofeus dels torneigs organitzats per la delegació de Tarragona de la Federació Catalana d'Escacs tenen una invitació al dinar. En el següent LLISTAT es publica la llista d'invitacions al dinar de cloenda.

IMPORTANT: Les invitacions nominals no es poden traspassar. Les invitacions de club, en cas de no poder assistir el president, es pot cedir a un altre representant sempre que s'informi prèviament mitjançant correu a federacio@escacs.cat.

 

28 de maig de 2024

Jordi Mas Mestres

Delegació Territorial de Tarragona