ORGANITZA:

Federació Catalana d’Escacs – Delegació Territorial de Tarragona amb la col·laboració del Club Escacs Salauris. Altres licitacions no designades enguany CERAP Riudoms.

DIES DE JOC:

Dissabtes 2, 9 i 16 de març de 2024 pel matí, a les 9:30 h (es disputaran 2 rondes cada dia).

LOCAL DE JOC:

Serà el mateix per a les tres jornades.

La sala de joc serà: C/ Mossèn Josep Llauradó Piñol s/n, Salou.

HORA D’INICI:

La primera ronda començarà a les 9:30h. i la segona ronda, un cop finalitzi la primera i es publiqui l’aparellament.

L’esportista que no s'hagi presentat a la seva partida passats 30 minuts de l’hora oficial d’inici de la ronda, perdrà la partida.

CATEGORIES:

  • Sub-14: Nascuts l’any 2010 i 2011
  • Sub-16: Nascuts l’any 2008 i 2009

PARTICIPANTS:

El torneig és obert a tots els esportistes inclosos en les franges d'edat mencionades al punt anterior que tinguin llicència federativa de la FCE en vigor per a l’any 2024. Els participants podran inscriure’s en la seva categoria “natural” segons l'edat o bé, en categories superiors, en el cas que ho desitgin i ho sol·licitin.

De totes maneres, un esportista sub-12 o de categories inferiors pot sol·licitar la inscripció a qualsevol de les dues categories d'aquest torneig. El Director del Torneig estudiarà la petició i valorarà la idoneïtat o no de la sol·licitud. Això no treu l’obligació dels esportistes a participar en la seva categoria per poder participar a la Final de Catalunya.

Podran inscriure's a través de la Federació Catalana d'Escacs els esportistes que pertanyin a qualsevol club d'escacs de la Territorial de Tarragona. També podran inscriure’s esportistes dels Consells Esportius si així ho sol·liciten (en aquests casos, se li assignarà l’Elo d’acord amb les taules d’edats que s’utilitzen per als sub-8 a sub-14).

INSCRIPCIÓ:

La inscripció s'ha de realitzar mitjançant el formulari electrònic corresponent: CLICA AQUÍ

La data límit d’inscripció es el dia 28 de febrer de 2024 a les 17:00h.

La quota d’inscripció és de 12,00 € per a cada participant, la qual es carregarà al compte intern del club.

SISTEMA DE JOC:

La competició serà única per a cada categoria (mixta).

En principi, es jugarà pel sistema suís basat en valoració a 6 rondes. En funció de la inscripció a cada categoria es podria modificar aquest sistema a una lliga, play off,...

Els aparellaments es realitzaran amb el programa SWISS MANAGER. No s’acceptaran reclamacions respecte els aparellaments publicats excepte els casos que l’àrbitre cregui convenients. El rànquing inicial es farà per ELO català.

Els aparellaments es publicaran el dimarts anterior a la ronda a partir de les 20 hores. Si un participant no vol ser aparellat en una ronda concreta, haurà de comunicar-ho a l’àrbitre principal abans de finalitzar la ronda anterior o per escrit, al correu federacio@escacs.cat, fins dilluns a les 19:00 h.

RITME DE JOC:

Per a totes les categories, el ritme de joc serà de 45 minuts per a cada esportista més un increment de 15 segons per jugada.

DESEMPATS:

En cas d'empat, quan hagi finalitzat la competició, es resoldrà:

  1. Resultat particular dels escaquistes empatats
  2. Buchholz menys el pitjor resultat (aplicant ajustament FIDE)
  3. Buchholz Total (aplicant ajustament FIDE)
  4. Performance recursiva (54)
  5. Sonneborn-Berger

Se sortejarà l’ordre d’aplicació dels tres primers desempats.

Mentre que pels grups que juguin pel sistema tancat, els desempats seran:

  1. Resultat particular dels escaquistes empatats
  2. Sonneborn-Berger
  3. Major nombre de victòries

ÀRBITRES:

L’àrbitre principal que gestionarà les rondes està pendent de la licitació. La gestió i organització dels arxius serà la definida en la licitació de l’arbitratge.

Les decisions de l'àrbitre principal seran inapel·lables.

DIRECTOR DEL TORNEIG:

Xavier Gómez Sanz i Jordi Mas Mestres

INCOMPAREIXENCES:

Els esportistes que tinguin una incompareixença sense justificar podran ser retirats de la competició a criteri de l'Àrbitre principal. Així mateix es retirarà tot participant que no s’hagi presentat a la primera ronda de cada dia.

TELEFONIA:

No està permès fer servir telèfons o aparells electrònics dins de la sala de joc sense autorització de l’àrbitre. Si el telèfon emet algun soroll, per a l'esportista comporta la pèrdua de la partida o l’expulsió de la sala de joc de l’espectador.

PREMIS:

Hi haurà trofeus per als 3 primers de la classificació general de cada categoria.
El lliurament de premis es durà a terme en finalitzar l'última ronda del campionat.

ACCÉS A LA SALA DE JOC:

L’accés a la sala per als participants i per al públic s’obrirà 15 minuts abans del començament de la ronda de joc.

Els participants que hagin d’abandonar la sala de joc durant la partida hauran de sol·licitar-ho a l’equip arbitral.

ALTRES:

Aquest torneig serà vàlid per a ELO català.

Tot esportista participant al torneig haurà de tenir un delegat responsable d'ell que sigui major d'edat. Hi podrà haver un delegat per cada 5 esportistes d’un mateix club.

Aquest campionat és classificatori per al Campionat de Catalunya d’Edats 2024 Les places classificatòries per a la final es publicaran a la circular corresponent.

És obligat anotar la partida fins els últims cinc minuts en totes les categories. El seu incompliment comporta la pèrdua de la partida.

Per resoldre tot el que no s'hagi previst en les normes presents, general i tècnica, s'aplicaran els reglaments oficials de joc de la Federació Catalana d'Escacs, FEDA i FIDE.

PUBLICITAT:

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat. Igualment, es dona permís per publicar fotografies, vídeos i les dades mínimes a d’altres empreses col·laboradores de l'esdeveniment. La Federació Catalana d’Escacs només es fa responsable de les imatges publicades en els seus mitjans.

 

Cambrils, a 18 de gener de 2024

Xavier Gómez Sanz

Delegació Territorial de Tarragona