Organitza

Organitza la Delegació Territorial de Girona de la Federació Catalana d’Escacs amb la col·laboració del Club Escacs Banyoles i el Club Escacs Fornells.

 

Categories

Les categories convocades són:

 1. Sub-8    esportistes amb any de naixement 2012 i endavant
 2. Sub-10  esportistes amb anys de naixement 2011 i 2010
 3. Sub-12  esportistes amb anys de naixement 2009 i 2008
 4. Sub-14  esportistes amb anys de naixement 2007 i 2006
 5. Sub-16  esportistes amb anys de naixement 2005 i 2004
 6. Sub-18  esportistes amb anys de naixement 2003 i 2002

En cap cas es barrejaran les categories. Si en alguna categoria no hi ha un mínim raonable d’inscrits, aleshores no es disputaria el campionat per aquesta categoria.

 

Participants

El torneig és obert a tots els participants que pertanyin a clubs de Girona i disposin de la corresponent llicència federativa en vigor. En el cas que algun esportista d'una altra territorial desitgi participar-hi, haurà d'enviar un correu a federacio@escacs.cat explicant el motiu del canvi. En cap cas, un esportista d’una altra territorial tindrà dret a les beques que s’atorguen per a la Territorial de Girona.

Tots els esportistes participaran a la categoria que els correspon per l’any de naixement. Excepcionalment, i prèvia petició raonada per part de l’interessat, es podrà autoritzar ascensos de categoria diferents als previstos, però en cap cas descensos de categoria.

Amb la finalitat de que el torneig sigui vàlid per a l’obtenció d’elo català i sigui fase prèvia dels Campionats de Catalunya d’Edats de la FCE els participants hauran de tramitar la llicència federativa corresponent per a l’any 2020. 

 

Inscripcions

La data límit d’inscripció (per poder ésser aparellat a la primera ronda) és el 17 de gener de 2020 a les 20 hores. Les inscripcions rebudes després d’aquesta data entraran a l’aparellament de la ronda corresponent. No s’acceptaran inscripcions començada la tercera ronda. 

L'organització podrà autoritzar o denegar participar esportistes que s'inscriguin posteriorment, però en tot cas començaran, com a molt aviat a la segona ronda, si hi ha prou material, o el segon dia de joc.

Per realitzar les inscripcions s’ha d’omplir el formulari  i quan es designi l'àrbitre podreu comprovar-ho a chess-results.

El preu de la inscripció per inscrit serà de 5 € i s’haurà de fer el pagament al número de compte de Caixabank ES89 2100 1033 3202 0013 0574 indicant el nom de l'esportista.

 

Sistema de competició

La competició serà única per a cada categoria. Es jugarà pel sistema suís basat en valoració i es determinaran les rondes en funció dels inscrits.

Si són menys de 8 inscrits a la categoria es farà mitjançant un Round Robin. Si són entre 9 i 15 inscrits serà sistema suís en valoració a 6 rondes i si són 16 o més inscrits es farà un sistema suís en valoració a 8 rondes.

El rànquing inicial per a totes les categories es farà per elo català.

Per a totes les categories els dies de joc seran els dissabtes, a partir del dia 18 de gener, a la tarda a partir de les 16:00h. La segona ronda es jugarà 15 minuts desprès de finalitzar la primera ronda de la tarda.

Els aparellaments es publicaran els dilluns a partir de les 20h. Si un esportista no vol ésser aparellat en una ronda concreta, haurà de comunicar-ho a l’àrbitre principal abans de finalitzar la ronda.

 

Ritme de joc

El ritme de joc per a la categoria sub-8 serà de 65 minuts a caiguda de bandera.

Per a la resta de categories, el ritme de joc serà de 65 minuts amb increment de 3 segons per jugada, a caiguda de bandera.

El temps per presentar-se davant del tauler és de 30 minuts de l’hora indicada per a l’inici de la ronda.

El torneig és vàlid per a l’avaluació d’elo català per a totes les categories.

 

Puntuacions

La puntuació per partida serà la següent:     

guanyada 1 punt

taules 0,5 punts

     perduda 0 punts

 

Desempats

En cas d'empat, quan hagi finalitzat la competició, es resoldrà :

 • 1r        Buchholz menys el pitjor resultat (aplicant ajustament FIDE).
 • 2n        Sonneborn-Berger
 • 3r        Resultat particular dels escaquistes empatats
 • 3r        Nombre de partides guanyades
 • 5è        Per sorteig

Els tres primers desempats es sortejaran. L’ajustament FIDE serà per l’oponent virtual. (C.04.5 General Handling Rules- FIDE Handbook.)

 

Àrbitres

Equip arbitral per designar. 

Les decisions de l’àrbitre principal seran inapel·lables.

 

Director del Torneig

El director del Torneig serà el Sr. Antoni Oliva i Llorens.

 

Comitè de competició

El Comitè de competició estarà format pel Director del torneig i 2 delegats més escollits durant una reunió prèvia amb els delegats del torneig a la seu de joc.           

 

Classificacions

És classificatori per a la FINAL DE CATALUNYA D’EDATS de la FCE del 2020 en les categories Sub-8, Sub-10, Sub-12, Sub-14 i Sub-16, segons s’estableix en les circulars publicades per la FCE al respecte. És a dir, per a poder accedir a la Final de Catalunya d’Edats caldrà que hagin jugat la meitat de les partides que consti el torneig de la seva categoria.

Per la categoria Sub-18, la final de Catalunya és oberta i per tant els jugadors/es d’aquesta categoria no estan obligats a jugar la fase prèvia.

 

Premis

Es lliurarà un trofeu per als tres primers de la classificació general de cada una de les categories esmentades.

 

Data i lloc de celebració

Els dies de competició seran, tot depenent del número de rondes, per a totes les categories, els dissabtes 18 i 25 de gener i 1 i 8 de febrer. Cada un d’aquests dissabtes es farà dues rondes.

Per a totes les categories :

 • Els dies 18 i 25 de Gener

                   Es jugarà al Pavelló Municipal d’Esports de Serinyà

                        Plaça de l'Ajuntament, 6, 17852 Serinyà

 • Els dies 1 i 8 de Febrer

                   Es jugarà al Centre Cívic i Cultural La Sitja

Passeig Narcís Monturiol, 31; Fornells de la Selva

 

Altres:

Durant la Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d’Edats de Girona, per resoldre tot el que no s'hagi previst en les normes presents, general i tècnica, s'aplicaran els reglaments oficials de joc de la Federació Catalana d'Escacs, FEDA i FIDE.

Els delegats i públic en general no podran estar dins la sala de joc, tal i com es va aprovar a la reunió de Clubs que es va celebrar el desembre del 2014 a Salt. En el cas que hi hagi grades, podran estar allà.

No és permesa la presència de cap dispositiu electrònic a la sala de joc.

La participació a la prova implica la total acceptació d’aquestes bases.

Els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat, així com les dades necessàries per fer les classificacions i aparellaments.

Per qualsevol altre dubte, el director del torneig, el delegat de la territorial o els àrbitres ho solucionaran.

 

Torroella de Montgrí, 13 de desembre de 2019

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d’Escacs