Dia: Diumenge, 26 de maig de 2024

Lloc: a la seu de la Federació Catalana d’Escacs (C/Sant Adrià 20, Recinte Fabra i Coats Local 2 de Barcelona)

Horari:

 

09:00 a 13:00 – Primera sessió

13:00 a 15:00 – Dinar i descans

15:00 a 18:30 – Segona sessió i entrega de premis

 

Participants:

Va dirigit als participants de les classes de tecnificació de les categories Sub-8, sub-10, sub-12, sub-14 i sub-16 + sub-18 femenina + sub-20 femenina.

També poden participar altres esportistes d’aquestes categories amb llicència en vigor.

Es jugarà per categories d'edats separades, tot i que els trams d'edats més alts, es podrien unir amb els sub-14, depenent de la quantitat de participants.

En aquesta concentració s’aprofitarà per fer la concentració de la selecció catalana Sub 14 – Sub 16 on han d'assistir els esportistes de la selecció catalana sub 14 i sub 16.

Inscripció:

La inscripció s’ha de fer a través del formulari abans del dia 20 de maig a les 15:00 hores.

El cost de la concentració de tecnificació presencial serà de 25€ i el pagament s’ha de realitzar abans del dia 20 de maig de 2024 al número de compte del BBVA  ES13 0182 0206 3702 0005 2858.

El cost de la concentració de per als integrants de la selecció catalana Sub 14 i Sub 16 serà gratuït, però s’han d’inscriure a través del formulari.

Activitat per a la tecnificació presencial:

La concentració, que serà majoritàriament pràctica, és part fonamental com a complement de la tecnificació programada en l'objectiu d'anar fixant als escaquistes nous enfocaments en la manera com s'han d'abordar els escacs i en el desenvolupament de destreses per buscar més èxit competitiu.

A la concentració es farà un torneig de 5 rondes dobles, és a dir, 2 partides contra cada rival, alternant colors, jugant-se així un total de 10 partides. Es jugaran tres al matí i 2 a la tarda. Abans de la darrera ronda s'analitzaran o explicaran algunes posicions practicades i la meta que es persegueix amb aquesta activitat i recomanacions a seguir (durada més o menys 1 hora). El ritme de joc serà de 15 minuts més 5 segons d’increment per jugada encara que es podria ajustar una mica els segons d'increment depenent de com flueix l'esdeveniment. Els esportistes han d'anotar les partides fins a restar 5 minuts al rellotge

Se subministraran prèviament 20 posicions d'entrenament. D'aquestes posicions, el director de l'esdeveniment anirà seleccionant-ne una perquè es juguin cadascuna de les 5 rondes (una posició diferent per a cada ronda).

Activitat per a laselecció catalana Sub 14 i Sub 16:

Conversa amb els entrenadors sobre diferents tòpics referents al campionat d’Espanya.

Tot seguit es farà un torneig d'entrenament a ritme de 15 minuts més 5 segons d’increment per jugada a partir de posicions amb complicacions tàctiques. Serà un grup masculí i un altre femení, unint les dues categories per a un total de 6 participants a cada grup. El torneig serà de tots contra tots i cada enfrontament seran dues partides des de la mateixa posició alternant colors.

Amb anterioritat se subministraran 20 posicions d'on es triaran aquell dia les 5. Els esportistes han d'anotar les partides fins a restar 5 minuts al rellotge.

Dinar:

Atès que la zona de la concentració és molt concorreguda i amb molts establiments de restauració, no s’ha reservat cap lloc on fer l’àpat. Per tant, l’àpat es pot fer lliurement on es desitgi.

Cloenda per a la tecnificació:

Hi haurà trofeus i medalles per cada categoria i gènere.

Cloenda per a la selecció catalana Sub 14 i Sub 16:

Trofeus als primers dos primers classificats tant en masculí com en femení.