ORGANITZA
Federació Catalana d'Escacs.

DATES
Del 29 de març a l'1 d'abril de 2013.

LOCAL DE JOC

La competició se celebrarà a la localitat de Vila-seca (La Pineda) a l’Hotel **** Palas Pineda, carrer Muntanyals 5. 

RITME DE JOC

90 minuts per jugadora més 30 segons d’increment per jugada.

HORARI
Reunió de benvinguda: dia 29 de març a les 10:00 h.

RONDA 1: dia 29 de març a les 10:30 h.

RONDA 2: dia 29 de març a les 16:30 h.

RONDA 3: dia 30 de març a les 10:00 h.

RONDA 4: dia 31 de març a les 10:00 h.

RONDA 5: dia 31 de març a les 16:30 h.

RONDA 6: dia 1 de d'abril a les 9:30 h.


SISTEMA DE JOC

El torneig es disputarà per sistema suís a 6 rondes. La Federació es reserva el dret de modificar el número de rondes del campionat en funció del número de participants al torneig.

Els aparellaments es realitzaran amb l'ajuda del programa SWISSMANAGER. Només s’acceptaran reclamacions respecte els aparellaments publicats durant una hora des de la publicació dels mateixos.

La jugadora que no es presenti a la primera ronda restarà eliminada de la competició. La jugadora que no es presenti a una ronda de joc sense causa justificada no tornarà a ser aparellada.

No es permetrà que una jugadora sol·liciti no ser aparellada, llevat de causa justificada.
El temps màxim per presentar-se davant del tauler és de 30 minuts des de l’inici establert de la ronda.

DESEMPATS

 • Resultat particular
 • Tall de Buchholz -1 [amb ajustament FIDE]
 • Buchholz total
 • Sonneborn-Berger
 • Sorteig

L’ajustament FIDE serà per l’oponent virtual. (C.04.5 General Handling Rules- FIDE Handbook.)

ELO
El torneig serà vàlid per a Elo català, Elo FEDA i Elo FIDE.

INSCRIPCIÓ DE LES PARTICIPANTS

Totes les jugadores que vulguin participar en aquesta prova (tant si estan classificades com si no ho estan) hauran de confirmar la seva participació, mitjançant l’enllaç abans del dia 15 de març de 2013 a les 19:00 hores.

ENLLAÇ INSCRIPCIÓ

En cas de ser menors d’edat (estiguin classificades o no), les participants han d’anar acompanyades per un/a adult responsable. Si l’adult no és el pare, mare o tutor ha d’entregar una autorització signada per un d’aquests. La Federació Catalana d’Escacs es reserva el dret d’admissió de l’acompanyant.

ALLOTJAMENT

Les jugadores classificades tenen les despeses d’allotjament pagades en habitació doble (com a mínim) des de l’entrada per dinar del dia 29 de març a l'esmorzar del dia 1 d'abril.

Les jugadores no classificades que vulguin allotjar-se a l’hotel ho hauran de comunicar en el mateix enllaç de la inscripció, esmentat a l’apartat anterior.

El preu de l’allotjament de l’habitació doble en pensió completa des de l’entrada per dinar del dia 29 de març a l'esmorzar del dia 1 d'abril (els àpats inclouen aigua i vi) i la inscripció al campionat és de 170 € (inclosa la taxa turística)

La quota d’inscripció del torneig per a les participants que no s’allotgin a l’hotel és de 30 €.

Els acompanyants hauran d’omplir l’imprès corresponent a l’estada des de l’entrada per dinar del dia 29 de març a l'esmorzar del dia 1 d'abril (els àpats inclouen aigua i vi). El preu és de 150 € (inclosa la taxa turística)

En habitació individual té un suplement de 20 € per nit.

En habitació triple, el cost de l’allotjament és de 135 € (inclosa la taxa turística) des de l’entrada per dinar del dia 29 de març a l'esmorzar del dia 1 d'abril. Si fos una jugadora hauria de fer el pagament de 20 € per la inscripció d’allotjada.

Possibilitat d'entrar el dia 28 de març per sopar. Cost extra de 44€ per persona (inclosa la taxa turística).

Nen/a de 2 a 12 anys amb dos adults, té un descompte del 50%.

IMPRES ACOMPANYANTS

 • Àpat addicional: possibilitat de fer l’àpat a l’hotel pel preu d’11 €, amb aigua i vi inclòs. S’haurà de comprar el tiquet a l’organització del torneig.

El pagament d'inscripcions i allotjaments s'ha d'efectuar mitjançant ingrés al compte de la Federació Catalana d'Escacs a LA CAIXA 2100 0429 61 0200128214 indicant el nom de la jugadora + femení.

COMITÈ DE COMPETICIÓ

El Comitè de competició estarà format pel delegat federatiu i dues jugadores escollides entre les participants majors d’edat en la reunió de benvinguda que es farà el dia 29 de març a les 10:00 hores a la sala de joc. També s’escolliran dues suplents entre les participants majors d’edat.

PREMIS

 • 1a classificada:    250 € + trofeu + Títol de Campiona Absoluta de Catalunya + Participació al Campionat Femení d’Espanya 2013. Participació al Campionat Absolut de Catalunya en cas d'existir alguna renúncia dels jugadors/es ja classificats.
 • 2a classificada:    175 € + trofeu.
 • 3a classificada:    100 € + trofeu.

El lliurament de premis tindrà lloc el dia 1 d'abril després de la darrera partida, en el mateix hotel.

PLACES PER AL CAMPIONAT FEMENÍ DE CATALUNYA DE L’ANY 2013

Podran participar com a jugadores classificades (amb totes les despeses d’allotjament, com a mínim en habitació doble, i d’inscripció pagades) al Campionat Femení de Catalunya 2013 les següents jugadores:

 • La Campiona de Catalunya de l’edició anterior.
 • Per a les territorials, les places vindran marcades per la circular vigent referent a les places del femení de Catalunya. Excepcionalment, com no s'han disputat encara les fases territorials de classificació de les províncies de Tarragona, Lleida i Girona, estan classificades les mateixes jugadores que al 2012. Pel que fa a la província de Barcelona, tal com indica la circular vigent, estan classificades les tres primeres jugadores d'aquesta territorial de la classificació final del Campionat Femení de Catalunya 2012. La campiona de Catalunya de l'any 2012 no ocupa plaça de la territorial.
 • Les 2 primeres jugadores de la mitjana d’elo català de les llistes de gener de l'any en curs i juny i octubre de l'any anterior.

PLACES PER AL TORNEIG FEMENÍ D’ESPANYA DE L’ANY 2013

La campiona absoluta tindrà les despeses d'estada, com a mínim en habitació doble, a càrrec de la Federació en l'establiment que s'indiqui, i un ajut pel viatge i inscripció al Campionat Femení d’Espanya 2013.

Excepcionalment, la 2a i 3a classificades no tindran plaça a càrrec de la Federació, ja que aquestes places ja es van atorgar en el Campionat Femení de Catalunya 2012. En cas de renúncia de les jugadores classificades en el Campionat Femení de Catalunya 2012, s'estudiarà la possibilitat d'atorgar les places a la 2a i 3a classificades del Campionat Femení de Catalunya 2013.

NOTA IMPORTANT

Les condicions econòmiques (estada, viatges, inscripció, etc.) de les jugadores classificades per futures competicions (Femení de Catalunya, d’Espanya i Absolut) estan condicionades als pressuposts de la Federació Catalana d’Escacs i al rebre les subvencions atorgades per la Generalitat de Catalunya.

La participació en aquest torneig suposa l’acceptació, per part de la jugadora, d’aquestes normes.

9 de febrer de 2013