Per segon any, la Festa Gironina dels Escacs s’ha tornat a celebrar al desembre. I d’ençà de la pandèmia que no es tornava a celebrar al Restaurant La Temporada situat a Vilablareix.

Aquest diumenge, al matí primer s’ha jugat el tradicional Campionat d’Escacs Llampec Individual de Girona, que ha comptat amb la participació de 52 esportistes. El torneig ha estat guanyat per un incombustible veterà de 67 anys, el Mestre Català Juan Pedro Ayllon (Tordera) que ha acabat liderant la classificació amb 8 punts i mig. Completa el podi dos joves jugadors dels escacs base del Figueres: segon classificat en Guillem Villalba amb 8 punts i tercer l’Arnau Vilà amb 7 punts i mig.

Podi del Llampec, d'esquerra a dreta: Guillem Villaba, Juan Pedro Ayllón i Arnau Vilà

Tot seguit, després del torneig, s’ha fet el dinar de germanor amb l’assistència de 62 persones ocupant tota la sala del restaurant amb un menú complet i servit amb molta professionalitat per part dels treballadors del Restaurant La Temporada.

A primer pla, duel de jordis ... Jordi Díaz versus Jordi Vidal

En les postres i cafès del dinar, s’ha procedit a fer l’entrega dels trofeus de la temporada de la Territorial de Girona. Primer s’han entregat els trofeus del Campionat Llampec jugat al matí, i tot seguit s’han repartir els trofeus del Campionat Absolut de Girona, del Circuit d’Actius Memorial Albert Badosa, de la Lliga 2023, a més de tres plaques commemoratives pels clubs de Blanes i Montgrí pels seus 50 anys de la seva fundació i pels 75 anys de l’Olot.

Vista general dels trofeus i del restaurant a punt per l'àpat

La Diada ha acabat amb una reunió de clubs per a fer seguiment i millores de la Territorial de Girona amb l’assistència de 13 clubs.