El Campionat Territorial Absolut de Girona s’ha clausurat després de nou rondes que s’han jugat els dissabtes a les tardes des del 25 de setembre fins al 27 de novembre, distribuïts en tres seus, Girona, Olot i Figueres, jugant tres rondes a cada lloc. Després que la pandèmia del COVID ens obligués a cancel·lar l’edició passada, enguany hem reprès la quasi-normalitat. Possiblement pel fet que es jugués dissabte (la normalitat és jugar els diumenges al matí) i que els diumenges es jugués el torneig per equips Interclubs, ha pogut condicionar la baixa participació que finalment ha estat de 60. Malgrat això, hem reviscut de nou l’essència del Territorial.

Vista de la sala de joc.

Abel Làzaro (Figueres) s’ha proclamat nou campió d'escacs absolut gironí. Un impecable torneig de l'Abel, que amb 8,5 de 9 i a un 1,5 del segon classificat, ha deixat clar el seu lideratge. Completa el podi en en segon lloc en Juan Alber García (Olot) i tercer en Luís Enrique Valle (Gerunda). L'Abel també rebé el diploma al millor final (ronda 2 contra Jordi Olcina) i en Luís Enrique obtingué el diploma a la millor partida (ronda 2 contra Pol Verdaguer).

D'esquerra a dreta: Carles Vilà (delegat territorial de Girona), Abel Lázaro (campió) i Carles Falgueras (president del C.E. Figueres)

Campiona femenina i quarta absoluta la Laura Viñolas (Figueres). Per edats, millor sub16 en Juan Alber García (Olot), Sub14 i cinquè absolut en Leo Valle (Gerunda), sub12 i millor promesa en Marc Mallorquí (Gerunda) i sub10 en Mauro Alonso (Gerunda), i en Pol Faixedas (Fornells) rebé el diploma del més jove. Millors veterans: S50 Francesc Cobos (Hostalric) i S65 Guillem Burset (Cassà), i en Molí Guzmán (12 Castells) rebé el diploma de més edat.

Per trams els campions han estat: tram A en Pol Verdaguer (Olot), tram B en Pau Canal (Olot), tram C en Víctor Gili (Alt Empordà) i tram D l’Aniol Pibernat (Figueres).

A la cloenda del torneig, el Delegat Territorial en Carles Vilà juntament amb el president del Club Escacs Figueres en Carles Falgueras, feren l’entrega dels premis.

Grup de premiats del Territorial de Girona 2021.

Moltes gràcies als clubs organitzadors dels clubs del Gerunda, Olot i Figueres, i a l'equip arbitral format per Jesús Caballero i Èric Gatell. I fins la propera.

Classificació final

Carles Vilà Camps

Delegat Territorial de Girona

28 de novembre de 2021