El passat 30 de setembre es va jugar la segona edició del Campionat per equips d’edats de Barcelona (Minicopa) a la magnífica sala de joc Pal·ladius de Pallejà. De nou s’ha repetit l’èxit de participació, superant fins i tot tan el nombre d’equips (passant de 61 a 74) com de jugadors (de 252 de l’any passant als 302 d’enguany).

Esportivament parlant, a la categoria Sub 8 amb 14 equips participants, va ser guanyat de forma indiscutible pel Sant Cugat liderat per la Campiona de Catalunya i d’Espanya Laia Cid. El Tres Peons fou segon classificat i a més distància en tercer lloc es va situar l’Ateneu Colon.

A la categoria Sub10, 17 varen ser els equips participants. La victòria final, comptant els punts per victòries, fou guanyat per l’Ateneu Colon liderat per en Pau Bru. En segona posició fou l’equip del Sant Cugat, i en tercera posició el Sitges.

Pel que fa a la categoria sub12, el Tres Peons es varen erigir com a campions del grup amb molta rivalitat amb els segons classificats, el Barberà. Tancà el podi en tercera posició el Gran Penya Vilanova. En aquesta categoria hi varen participar 18 equips.

A la categoria Sub14, amb 9 equips, la Gramenet s’alçà com a campiona amb força avantatge. En segona posició es col·locà el Cerdanyola del Vallès, i en tercera posició fou el Vilafranca.

6 varen ser els equips participants a la categoria Sub16, que feren primer una lliga de tots contra tots per finalment fer un play-off. Finalment fou l’Ateneu Colon l’equip campió de la categoria derrotant a la final al Cerdanyola del Vallès per 3 a 1.

Per últim, a la categoria unida de sub18 i sub20, hi participaren 8 equips. Les dues primeres places del podi final foren ocupades per dos equips del Sant Andreu. A la tercera posició s’hi col·locà el Gran Penya Vilanova.

Els premis varen ser atorgats pel director del torneig i delegat territorial Ivan Marina, el president de la Federació Catalana d’Escacs Pepo Viñas, la tresorera de la Federació Catalana d’Escacs Montse Gràcia i l'àrbitre Mane Amirkhanyan.

Agraïment al Club Escacs Pallejà per la col·laboració en l’organització del torneig i en especial al seu president Pere Alegre. També agraïment a les famílies i tots els clubs participants per a la animar a tots els nens i nenes a jugar als escacs. I finalment agrair a l’equip arbitral (que estrenava equip oficial per primer copa en un torneig de la Federació) encapçalat per l'àrbitre internacional Vladimir Zaiats per fer possible un cop més portar a terme un bon torneig sense cap incident i acabant a l’hora.