REUNIT, el Comitè d’Apel·lació de la Federació Catalana d’Escacs (FCE), per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, la denúncia del Club d’Escacs Mollerussa.

VIST, l’escrit d’apel·lació del Club d’Escacs Mollerussa.

VIST, la resolució del Comitè de Competició 02/2022.

ANTECEDENTS DEL FET

El Club d’Escacs Mollerussa reclama que el protocol sanitari publicat per la Federació Catalana d’Escacs per disputar la Lliga Catalana hauria de haver estat supervisat per un metge.

FONAMENTS DE DRET

PROTOCOL COVID

https://web.gencat.cat/ca/activem/preguntes-mes-frequents/esports/

Protocol covid

PREGUNTES FREQÜENTS

Programa verificació certificat

Modificació del protocol covid

Darrera actualització el 27 Gener 2022

Atès que el Govern de la Generalitat ha tret l’obligació de presentar el passaport covid als locals i establiments que abans es demanava, la Federació Catalana d’Escacs també retira aquesta obligatorietat del passaport covid, a la Lliga i la resta de competicions oficials.

Pel que fa a la resta del protocol de gener del 2022, continua essent obligatori l’ús de mascareta (no te la pots treure sota cap motiu) i es recomana, pel bé de tothom, continuar amb la resta de precaucions: ventilació, distancia, ús del gel hidroalcohòlic, rentat de mans, persones amb símptomes i condicions generals de la sala de joc.

Aquest comunicat complementa i modifica el protocol federatiu, vigent fins ara.

https://web.gencat.cat/ca/detalls/article/generals-7-gener

RESOLUCIO GENERALITAT

CONSIDERACIONS REFERENTS ALS ARGUMENTS DEL DEMANDANT

Atesa la vertiginosa velocitat en què es produeixen canvis en les obligacions derivades de les activitats esportives i la COVID, entenem que a la Junta Directiva de la Federació Catalana d’Escacs li cal un marge ampli de maniobra per poder fer front a les eventualitats sanitàries. I d'altra banda, la legislació vigent preveu que les Federacions Esportives gaudiran de potestat sobre els seus afiliats.

Per tant, considerant aquest fet, entenem que el procedir de la Junta Directiva, en tant que òrgan dimanat de la voluntat dels clubs, ha actuat sempre en afany de  sotmetiment a la legislació vigent i dictant criteris en favor de la corresponsabilitat amb les directrius administratives per fer front a la pandèmia que estem patint.

Per això, entenem que la reclamació presentada no ha de procedir, i a més tenint en compte que la decisió prèvia (ara recorreguda) en bona part està pal·liada per la decisió presa en data 27 de gener de 2022, al respecte de la inaplicació des d'aquell moment, de l'exigència d'haver d'acreditar-se amb el  passaport COVID per poder jugar la Lliga.

RESOLUCIÓ

En relació amb les peticions del reclamant:

Desestimar la petició del C.E. Mollerussa.

Contra aquesta resolució pot interposar-se en el termini màxim de deu dies hàbils següents a la notificació de l’acte impugnat davant el Tribunal Català de l’Esport.

Barcelona, 01 de febrer de 2022

El Comitè d’Apel·lació

Federació Catalana d’Escacs