REUNIT, el Comitè d’Apel.lació de la Federació Catalana d’Escacs, en el seu domicili habitual, Gran Via de les Corts Catalanes, 594, 7è-1a de Barcelona, el dia 20 de febrer de 2008 per conèixer els temes de la seva competència, i

VIST, la resolució del Comitè de Competició de data 12 de febrer de 2008.

 

VIST,  l’acta de l’encontre de Categoria Segona de Barcelona de la ronda 2 del Campionat de Catalunya per Equips entre el Sant Cugat B  i el Mollet B

 

VIST, la reclamació del C.E. Mollet que al·lega alineació indeguda dels jugadors Gerss i Robledo del Sant Cugat, números 28 i 22 de la llista d’ordre de forces, respectivament. El número 22 va jugar a darrera del 28.

 

VIST, el recurs del C.E. Sant Cugat contra la resolució del Comitè de Competició.

 

ATÈS, el que diu el Reglament del Campionat de Catalunya per Equips de la FCE, en el seu article 7.2

 

En totes les categories, els jugadors hauran d’alinear-s’hi per rigorós ordre de forces; És a dir, que un jugador mai no pot jugar en el mateix equip, darrera d’un altre amb número superior (teòric més fluix). 

I el que diu l’art. 8.6

 8.6  ...La sanció per alineació indeguda serà la pèrdua del punt global del matx, encara que no hi hagi intencionalitat o mala fe.

 

Per la present resolució s’acorda:

 

Ratificar la resolució del Comitè de Competició en tots els seus punts, pels següents motius:

 

  1. La normativa en el seu article 8.6 no dóna peu a interpretacions i les al·legacions efectuades de què l’alineació indeguda no va perjudicar a l’equip contrari no pot ser motiu per modificar la resolució del Comitè de Competició.

  2. L’obligació dels dos delegats és comprovar les alineacions dels dos equips però la responsabilitat és de l’equip que comet la infracció, en aquest cas és del C.E. Sant Cugat tot i que actués de bona fe i sense intencionalitat.

  3. Aquet Comitè no pot entrar a valorar el que és o no moralment correcte ni la correcció o incorrecció d’un article del Reglament que només pot ser modificat per l’Assemblea General de la Federació.

 

Contra aquesta resolució pot interposar-se recurs, en el termini màxim de 10 dies hàbils següents a la notificació de l’acte impugnat, davant el Tribunal Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

 

EL COMITÈ D’APEL.LACIÓ DE LA FCE
Barcelona,  20 de febrer de 2008