Ahir diumenge dia 5 de maig es va disputar la fase final de la Copa Catalana a La Salitja de Vilobí d'Onyar. Cal recordar que les fases prèvies venien d'uns rècords de participació xifrats en 270 equips i més de 1400 jugadors i jugadores entre les 4 Territorials, un increment del 20% front l'any passat.

A les finals vam tenir la presència de 60 equips dividits en 6 categories. Al grup Absolut, el campió ha estat l'Escola d'Escacs de Barcelona, seguit del Colón Sabadell Chessy i el Gerunda. Aquests són els resultats:

A la següent imatge podem veure els campions:

A la resta de Grups, els 3 primers van ser, per aquest ordre:

2a Divisió: Agustí, Barcelona B, Barberà B.

Preferent: Colón Sabadell C, Centro Aragonés, Sant Cugat B.

1a Categoria: Pallejà, Banyoles B, Canet.

2a Categoria: Maragall B, Congrés D, Sant Adrià C.

3a Categoria: Mataró C, Cornellà F, Banyoles C.

 Imatge de la Sala de Competició

Podeu trobar tots els resultats i classificacions a chess.results: https://bit.ly/2WrF8DX

I totes les fotos a Flickr: https://bit.ly/2ZYNPaX

 

S'ha publicat la circular de la convocatòria per a la Final de la Copa Catalana d'Escacs que es jugarà el 30 d'abril en un immillorable local com el Celler de Vila-seca recentment restaurat per l'Ajuntament local. Enguany la Copa Catalana es desplaça al Tarragonès amb la col·laboració del Club Escacs Vila-seca i el suport de l'Ajuntament.

Ara, els equips classificats de les Fases Prèvies Territorials jugades el passat 14 de gener, han de confirmar la seva assistència.

Per segon any consecutiu, la Setmana Catalana de l’Esport es torna a celebrar. La Setmana Catalana, organitzada per l’UFEC i 43 federacions de diferents esports, amb el suport de la Conselleria de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, és una iniciativa esportiva on a més de ser una festa de l’esport català també hi ha la voluntat de promocionar les seleccions a nivell internacional.

La Federació Catalana d’Escacs hi participa tant en la part organitzativa com a la participativa. S’ha organitzat pel cap de setmana 1 i 2 de juliol un quadrangular femení amb les seleccions de Canàries, un combinat Internacional, l’equip mallorquí de Reis i Dames, i una selecció catalana de quatre joves jugadores de destacada projecció futura. Enguany aquest torneig tindrà lloc a Castelldefels (Baix Llobregat).

Llegeix més...

 

Comunicat de la Federació Catalana d'Escacs.

Es comunica que el dia 31 de març la Federació Catalana d'Escacs romandrà tancada per la celebració del Campionat de Catalunya d'edats individual.

Dels dies 3 al 5 d'abril l'atenció al públic i telefònica (93.318.59.26) serà pel matí de 9:30 a 12:30 hores.

També podeu fer tota mena de consultes i comunicacions mitjançant el correu electrònic: federacio@escacs.cat

Us agraïm la vostra col·laboració i comprensió.

 

Comunicat de la Federació Catalana d'Escacs.

Es comunica que els dies 28 i 31 d'octubre la Federació Catalana d'Escacs romandrà tancada per la celebració del Campionat de Catalunya per equips d'edats.

L'atenció telefònica (93.318.59.26) serà només al matí.

També podeu fer tota mena de consultes i comunicacions mitjançant el correu electrònic: federacio@escacs.cat

Us agraïm la vostra col·laboració i comprensió.

Gairebé 40 participants d'arreu de Catalunya 

Diumenge, 15 de maig, i fins al dia 22 es disputarà el 36è Campionat de Catalunya de Veterans a l'Hotel Don Angel, de Santa Susanna. Estan inscrits 39 esportistes en un sol grup, però pertanyen a dos grups d'edats diferents: 11 jugadors del grup de 50 a 64 anys i 28 del grup de 65 endavant.

Ronda 1 en joc.

La final d'enguany, a priori, és una de les més dures dels últims anys. 1 jugador amb el títol de Mestre Fide, 1 el de Candidat Master i 12 més amb el de Mestre Català. La primera ronda ha estat molt disputada, ja que de 19 partides hem tingut 7 taules i 12 victòries. Una de les poques sorpreses és la derrota de Josep Ràfols del Vilafranca contra Oscar Colomé del Mataró i les taules de Jaume Viñals, Congrés, tercer classificat l'any 2019, contra Josep Ma Teixidó de Santa Eugènia, i Enric Franzoni del Sant Andreu contra Jaume Fernández de l'Hortenc.

En el campionat per equips dels clubs que presenta dos jugadors o més, s'ha aconseguit tenir 8 equips.

Emparellament 2a ronda

Aparellament provisional dels partits de la jornada del dia 8 de maig de les finals catalanes de la Lliga Catalana 2022

PRIMERA CATEGORIA FINAL CATALANA
PARELL SENAR
ARGENTONA SANT QUIRZE
   
TERCERA CATEGORIA FINAL CATALANA
PARELL SENAR
LA LIRA E ATENEU BARCELONES B

 

Jugaran com a locals i visitants en funció del sorteig de l'ONCE del dia 2 de maig. Si l'última xifra és parell, els equips classificats parells seran els que juguin com a locals, cas que l'última xifra sigui senar, seran els equips classificats com a senars els que juguin com a locals.