1. Eliminació del play-off d'ascens a Primera Divisió. Que els dos primers de cada grup pugin a la Segona Divisió.

 

Reglament

 

Segons l'article 6.3 del Reglament del Campionat de Catalunya per equips “Llevat de la Primera Divisió, els equips s'agruparan, tant com sigui possible, per zones geogràfiques,...” per tant la Segona Divisió és la primera categoria que s'agrupa per zones geogràfiques.

 

En quan al tema de l'ascens l'article 10.2 estableix que “Pujaran a Primera Divisió els tres campions dels grups de segona divisió, ... i els tres primers classificats del play-off d'ascens a aquesta categoria.”

 

I en quan al play-off l'article 12.1 determina que “...,es classificaran els equips classificats en 2n i 3r lloc de cada grup de 2a divisió més els dos millors quarts,...”

 

Plantejament

 

Al ser una categoria amateur on els jugadors fan un esforç per tal de jugar les 9 rondes del Campionat de Catalunya per Equips, creiem que no cal allargar el campionat més enllà de la lliga regular i per tant sol·licitem l'eliminació del play-off d'ascens a Segona Divisió.

 

Motius : 

  • No allargar una competició innecessàriament. Es poden fer pujar de categoria els 2 primers equips de cada grup de la lliga regular.

  • El play-off és una altre competició diferent de la lliga regular.

  • En quan a la distribució territorial, creiem que tal com s'ha fet enguany ja és correcte (Grup de Tarragona, Grup de Girona i Grup de Lleida i Barcelona interior, distribuint els equips de Barcelona entre els 3 grups) i que tan sols cal que s'eviti que juguin en un mateix grup equips de zones extremes (p.ex. equips de Tarragona amb els de Girona).

  • Cal afegir que l'actual sistema de play-off (llarg i amb molts equips) queda clar que no funciona quan una bona part dels equips que haurien de jugar la promoció renuncien a jugar-la.

 

 

2.    Llibertat d'alineació dels jugadors de 1700 d'ELO.

 

Reglament

 

Segons l'article 7.2 “En totes les categories, els jugadors hauran d'alinear-s'hi per rigorós ordre de forces;...”

 

Plantejament

 

Creiem que en el cas de jugadors d'un ELO Català de 1700, on bona part segurament són jugadors joves de promoció o nous jugadors de difícil valoració que fan difícil fixar un ordre, hauríem de ser més flexibles i deixar que es puguin alinear de forma lliure cada setmana.