Fa uns anys es va decidir ampliar la primera divisió catalana d’un a dos grups. Entenem que aqueta reestructuració va ser incomplerta doncs abans pujaven dos equips de deu (un 20%) i actualment pugen dos equips de 20 (un 10%). Actualment, de primera baixen sis equips mentre que només pugen dos, el primer de cada grup. El fet que només “tingui premi” el primer provoca que a falta de varies rondes per disputar-se molts equips ja no es juguin res amb els següents inconvenients:

1.Provoca desmotivació en els jugadors: els jugadors d’aquests equips es troben que, un cop s’han assolit els punts necessaris per a la permanència però ja no es pot arribar a quedar primer no tenen motivació per jugar les partides restants. Això succeeix quan encara falten algunes rondes on els equips han de jugar a res. Amb la situació actual, això es pot donar facilment a la cinquena o sisena ronda amb varies rondes encara per jugar-se.

2.Adultera la competició: quan el primer equip d’un club que milita a primera divisió ha assolit la permanència però ja no pot pujar, és normal que opti per reforçar els equips filials fent que hi hagi una gran diferència en jugar amb un filial a les primeres rondes o a les darreres. Aquest fet altera els resultats normals de la competició.

 

Per aquests motius proposem que a partir de l’any 2009 al Campionat de Catalunya per Equips, els segons classificats de cada grup de primera divisió juguin un matx entre ells i el guanyador jugui una promoció amb el vuité classificat de divisió d’honor. El guanyador d’aquest play off ocuparà plaça a divisió d’honor la següent temporada mentre que el perdedor jugarà a primera divisió.