• ORGANITZA: Delegació Territorial de Tarragona de la FCEamb la col·laboració del Club d’Escacs Lira Vendrellenca.
 • DIA DE JOC: 13 de gener de 2013 (matí i tarda).
 • HORA D’INICI:  9:30 h.
 • SISTEMA DE JOC:  suís a 7 rondes.
 • LOCAL DE JOC: Sala Pau Casals de La Lira Vendrellenca.
 • ADREÇA: c/ Sant Jordi nº 7 - El Vendrell.
 • INSCRIPCIONS: es faran mitjançant el formulari d’inscripció. El termini acabarà el dijous 10 de gener a les 17:00 h.
 •  ARBITRATGE: Gumersind Maseras (àrbitre principal).

SISTEMA I DIA DE JOC

Es jugarà pel SISTEMA SUÍS A SET RONDES (puntuació olímpica) en un sol dia (4 rondes al matí i 3 a la tarda) el 13 de gener de 2013. El descans es comptabilitzarà com a victòria de dos punts i mig (2,5 punts).

FORMACIÓ DELS EQUIPS

Els equips consten de 4 jugadors. Els equips de la Copa es formen amb els mateixos jugadors que participen en el Campionat de Catalunya d’Equips pel que fa a la seva titularitat. La Copa Catalana la podran disputar tots els jugadors que figurin a les llistes d’ordre de forces dels equips participants en el Campionat de Catalunya de l’any en que es juga, (amb les restriccions indicades en aquest mateix reglament). Aquesta llista d’ordre de forces caldrà tramitar-la el dijous anterior a la primera jornada de la fase prèvia de la Copa Catalana, aquest any el dia 10 de gener de 2013. Els equips es designaran per lletres. L’equip «A» correspon a l’equip de major categoria dintre del club. La resta dels equips tindran correlativament les lletres B, C, D, E, etc.

Els equips de les tres divisions nacionals, de la categoria preferent, primera i segona territorial, podran dividir-se en dos equips, segons l’ordre establert en la llista oficial dels seus jugadors. Els cinc primers jugadors, més els bis corresponents seran titulars de l’equip que es dirà A-1. La resta de jugadors d’aquest equip ho seran de l’equip que es dirà A-2. En cas que el segon i següents equips del club sigui també d’una categoria igual o superior a primera, i el club en vulgui dividir l’equip en dos, els equips es diran successivament B-1, B-2, C-1, C-2, etc.

Atès que la Copa Catalana és un torneig classificatori per al Campionat d’Espanya per Equips,  s’haurà de complir la normativa de la FEDA en matèria d’alineacions d’aquest campionat (mínim dos jugadors de cada equip han de ser seleccionables catalans). Els esportistes andorrans no comptaran com estrangers.

Els equips podran alinear els seus jugadors sense tenir en compte l’ordre de forces, no obstant, abans de començar la ronda els delegats dels equips contrincants fixaran l’alineació de forma simultània. Per poder començar una ronda serà necessari la presència, com a mínim, de dos jugadors.

INSCRIPCIONS

Fins el dijous, 10 de gener de 2013, a les 17 hores, mitjançant el formulari electrònic corresponent. ELS DRETS D'INSCRIPCIÓ SON DE 25,00€ PER EQUIP, els quals es carregaran automàticament al compte de cada club. Els equips s'hauran d'inscriure amb la categoria que tenen la temporada en què es juga.

És obligatòria la inscripció dels equips de preferent o superior, amb un mínim d’un equip per club. Malgrat l’obligatorietat, els clubs hauran de comunicar la seva participació al torneig

DATA I HORARI D'INICI

Diumenge, 13 de gener de 2013, a partir de les 09:30 hores del matí.

RITME DE JOC

ESCACS ACTIUS (15 minuts per jugador més 5" d'increment per jugada) 

El temps de tolerància per a la presentació del jugador/a davant del tauler serà de 15 minuts des de l’inici de la ronda.

 • 9. DESEMPATS

  Els desempats que s’aplicaran i el seu ordre són:

  • Suma de punts per encontre
  • Resultat particular
  • Tall de Buchholz 1 [amb ajust FIDE]
  • Buchholz total [amb ajust FIDE]
  • Sorteig

  L’ajust FIDE només s’aplicarà en cas que un equip es vegi obligat a descansar a causa de l’aparellament. En aquest cas, a l’equip se li sumaran els punts de Buchholz equivalents a l’oponent virtual. Per la resta d’equips, aquest descans comptarà com dos punts i mig (2,5) de Buchholz. La resta d’incompareixences i partides no jugades es comptabilitzaran els punts de matx sense cap ajust especial.

  Els punts de Buchholz equivalents a l’oponent virtual es calculen, en aquest cas, com la suma de:

  1. Els punts de l'equip a l’inici de la ronda del partit no jugat.
  2. Un punt i mig per partit no jugat.
  3. Dos punts més per cadascuna de les rondes restants.

REGLAMENT DEL JOC

Reglament de la FIDE

Les decisions de l’àrbitre principal seran inapel·lables.

CLASSIFICATS PER A LA FINAL DE LA COPA CATALANA

En aquesta fase participaran els equips que s’hagin classificat en la fase territorial de cada província segons els següents criteris:

 • A.- Final absoluta de la Copa Catalana: El primer classificat de la COPA TARRAGONA.
 • B.- Fase Final de Segona Divisió Catalana: Els dos primers classificats de la COPA TARRAGONA.
 • C.- Fase Final de Preferent i Primera categoria territorials: Els dos primers classificats de la COPA TARRAGONA.
 • D.- Fase Final de Segona i Tercera categoria territorial: Els dos primers classificats de la COPA TARRAGONA.

S'ha de tenir en compte que només hi pot haver un equip del mateix club en cada grup.

TROFEUS

 • Campió.
 • 1er Classificat per la Fase Final B
 • 1er Classificat per la Fase Final C
 • 1er Classificat per la Fase Final D

Els trofeus es lliuraran als guardonats a la Festa Popular dels Escacs Tarragonins que tindrà lloc el mes de juny de 2013.

La participació en el torneig implica l’acceptació del present reglament.