ORGANITZA

La Federació Catalana d’Escacs – Delegació Territorial de Tarragona amb la col·laboració del Club d’Escacs Hospitalet de l’Infant.


PARTICIPANTS
   

Tots els jugadors/es amb llicència en vigor de la Federació Catalana d’Escacs.


DIES DE JOC

30 de setembre, 7, 14, 21 i 28 d'octubre i 4, 11, 18 i 25 de novembre de 2018.

HORA D’INICI

09:30 hores

LOCAL DE JOC

El local de joc serà a L'HOSPITALET DE L’INFANT, pavelló del Casal de la urbanització HIFRENSA. Està adaptat per persones amb discapacitat física segons la normativa vigent de la Generalitat de Catalunya.

INSCRIPCIÓ

Mitjançant el formulari següent: FORMULARI El formulari s'ha tancat. Podeu escriure un correu a federacio@escacs.cat per intentar entrar a la segona ronda.

La data màxima per fer les inscripcions serà el dia 24 de setembre a les 19:00 hores. Un cop fet l'aparellament, les noves inscripcions entrarien a la segona ronda.

La quota d'inscripció és de 15,00 €.

FORMA DE PAGAMENT

Els participants hauran d’ingressar l’import de la seva inscripció al número de compte de la Delegació Territorial de Tarragona ES98 0182 3268 1102 0005 2859 (BBVA), indicant INDIV. + nom i cognoms del jugador o bé el nom del club (en el cas que el club pagui les inscripcions dels seus participants).

També hi haurà l’opció que els clubs sol·licitin que se’ls carregui l’import de les inscripcions dels seus jugadors al compte que tenen a la Federació, però aquests hauran d’especificar-ho explícitament enviant un correu electrònic a federacio@escacs.cat per tal d’evitar malentesos. Els o les participants que no hagin pagat la seva inscripció en finalitzar la 1a ronda de joc podran ser eliminats del torneig.


SISTEMA DE JOC   
  

Es jugarà pel sistema suís a 9 rondes amb dos grups (grup A i grup B) mitjançant el programa SwissManager i en dos grups.

  • GRUP “A”: Tots els jugadors/es que ho demanin.
  • GRUP “B”: Els jugadors/es que tinguin un Elo català inferior a 1950. *
  • GRUP “C”: Els jugadors/es que tinguin un Elo català inferior a 1800. **

* L’Elo català de referència serà el de la llista de setembre de 2018.

** Si les inscripcions al grup C no són suficients l’organització es reserva el dret de fusionar els grups B i C. Si no hi ha grup C no hi haurà els premis vinculats a aquest grup.


RITME DE JOC  
     

El ritme de joc serà de 90 minuts per jugador amb un increment de 30 segons per jugada des del primer moviment.


AVALUACIÓ

Els tres grups s’avaluaran per Elo català i per Elo FIDE.


DESCANSOS

Un esportista pot demanar, com a màxim, 2 descansos (byes) de zero punts, a no ser que el director del torneig i/o l’àrbitre determini una altra cosa.

Els descansos s’han de sol·licitar durant el torneig -abans d'acabar la ronda en curs- a l’àrbitre principal segons el formulari que estarà a disposició dels jugadors. Si es vol demanar bye a la primera ronda s’ha de fer mitjançant correu electrònic a federacio@escacs.cat


TELEFONIA

Estan prohibits els telèfons o aparells electrònics dins de la sala de joc sense autorització de l’àrbitre, a no ser que estiguin completament desconnectats. Si el telèfon emet algun soroll, pel jugador comporta la pèrdua de la partida i/o l’expulsió de la sala de joc de l’espectador.


DIRECCIÓ TORNEIG

El Director del Torneig serà el Sr. Javier Pescador Serrano.


ARBITRATGE

Pendent designació                Àrbitre Principal

Pendent designació                Àrbitre Adjunt

Pendent designació                Àrbitre Auxiliar

Les bases del torneig es confeccionaran i publicaran una vegada es designin els àrbitres.


ÈTICA

Els jugadors no actuaran de forma que deshonrin el joc dels escacs i es comportaran correctament tant dins com fora de les instal·lacions esportives.

No està permès als jugadors abandonar el recinte de joc sense el permís de l’àrbitre.

No es poden analitzar les partides a la sala de joc.

  

PREMIS i TROFEUS

Trofeus per al Campió, Sots-campió i Tercer classificat del GRUP”A”

Trofeus per al Campió, Sots-campió i Tercer classificat del GRUP”B”

Trofeus per al Campió, Sots-campió i Tercer classificat del GRUP”C”

Els trofeus es lliuraran a la FESTA POPULAR de la  DELEGACIÓ TERRITORIAL a celebrar a l’any 2019.

Els tres primers classificats de cada grup estaran invitats al dinar de germanor de la FESTA POPULAR de la  DELEGACIÓ TERRITORIAL a celebrar a l’any 2019.

El campió de del grup A podrà obtenir una plaça classificatòria per a la competició que determini la Federació Catalana d’Escacs durant l’any 2019 segons les condicions definides en la circular corresponent.

A més, el primer classificat del grup A d’un club de la territorial de Tarragona rebrà com a premi l’allotjament i manutenció per participar al Campionat d’Espanya d’escacs organitzat per la FEDA durant l’any 2019, per tal que representin la delegació territorial de Tarragona. L’hotel podrà ser el mateix de l’organització o un altre que determini la Federació Catalana d’Escacs – delegació de Tarragona. L’allotjament es contractarà una vegada el jugador premiat s’hagi inscrit al torneig i justifiqui a la FCdE el pagament de la inscripció. La despesa serà assumida per la Delegació de Tarragona. Si el primer classificat no pot assistir-hi, i ho notifica amb suficient antelació, el premi passarà al segon classificat. Si aquest tampoc no pot participar-hi s’oferirà al tercer classificat. Si aquest tampoc pot anar-hi el premi quedarà desert. El premiat haurà de ser jugador d’un club de la territorial de Tarragona en el moment de participar al Campionat d’Espanya.

INVITACIONS

Estan convidats a la inscripció a l’individual els esportistes premiats als circuits de ràpides d’estiu segons la circular TGN 18/2018

Així mateix, i per facilitar el muntatge de la sala, els clubs que s’ofereixin a col·locar escaquers, caixes de peces, rellotge i números a sobre de les taules abans de l’inici de la ronda, se’ls assignaran tres invitacions a la inscripció per cada dues jornades que munten, o una invitació si és només una jornada. S’exceptuen la primera i la darrera jornada (1a i 9a ronda). El Club Escacs Hospitalet de l’Infant no està inclòs en aquestes invitacions. Els clubs que vulguin assumir el muntatge de la sala ho han de comunicar mitjançant correu electrònic a federacio@escacs.cat