Preàmbul:

La Delegació de Tarragona participarà aquest any al campionat de Catalunya per equips sub-12 que s’organitza amb la finalitat de promocionar els escacs entre els més joves dels clubs. Aquest campionat ja fa uns anys que es disputa a les delegacions de Girona i Barcelona i, donat el fet que s’ha valorat l’experiència molt positivament, des de la delegació de Tarragona també hem decidit sumar-nos a l’experiència fent un torneig a les Terres de l’Ebre i un altre al Camp de Tarragona, al qual us animem a participar.

La present circular regularà la fase que es disputarà concretament al Camp de Tarragona.

Bases generals:

La inscripció dels equips que vulguin participar en el campionat s’ha de fer a través del formulari electrònic abans del dia 15 de novembre de 2013.

El preu de la inscripció d’un equip és l’equivalent a la inscripció d’un equip de 3a categoria del Ct. de Catalunya per equips.

Aquests equips estaran limitats a 4 esportistes de la categoria sub-12 i/o inferiors (categoria a la qual hauran de pertànyer durant l’any 2014), i que disposin d’un ELO català igual o inferior a 1800 punts. Aquests jugadors es regiran pel reglament del Campionat per equips de Catalunya de la Federació Catalana d’Escacs i per la llista d’ordre de forces que es tramitarà abans de l’inici del campionat, a partir de la llista d’Elo català vigent.

El sistema de joc serà un Round Robin, és a dir, tots els equips s’enfrontaran contra tots els equips del seu grup.

El ritme de joc serà de 61 minuts per a cada jugador.  Un cop se sàpiguen els equips inscrits es valorarà com s’organitza el tema de les seus de joc per tal que es puguin jugar dues rondes cada jornada, així com si es fa un grup o dos.

En el cas que el nombre d’equips inscrits requereixi una altra jornada de joc, s’estudiarà quina és la millor opció per dur-la a terme (data i lloc).

Les dates de joc previstes són:

  • 1a jornada: 30 de novembre. 
  • 2a jornada: 21 de desembre.
  • 3a jornada: 18 de gener.

Horari: 

  • 1a partida: inici a les 16:30 h.
  • 2a ronda: començarà un cop hagin finalitzat totes les partides de la 1a ronda.

L’equip primer classificat del torneig disputarà (juntament amb un representant de la zona Terres de l’Ebre, dos representants dels grups sub-12 del territori de Girona i 4 de Barcelona) una Final a 8 equips en un cap de setmana i en una única seu. En aquesta Final només podran participar-hi esportistes, siguin de la Territorial que sigui, que disposin d’una valoració d’ELO Català igual o inferior a 1.800 i que serà el publicat a la llista de gener de 2014. En el cas que s'hagin de fer diferents grups, l'equip que es classificarà per jugar la final serà el guanyador de l’enfrontament entre els campions de cada grup.

Properament es publicarà informació més detallada de la fase final d’aquest campionat.