Es jugarà pel SISTEMA SUÍS A SIS, SET o VUIT RONDES (puntuació olímpica) en un sol dia, el 13 de gener de 2013. El nombre de rondes estarà determinat pel nombre d’equips inscrits, a criteri de l’organització, i que serà determinat abans del començament del torneig. El descans es comptabilitzarà com a victòria de dos punts i mig (2,5 punts).

Els equips consten de 4 jugadors. Els equips de la Copa es formen amb la llista de forces de la temporada 2013. Els equips es designaran per lletres. L’equip «A» correspon a l’equip de major categoria dintre del club. La resta dels equips tindran correlativament les lletres B, C, D, E, etc. Els equips de les tres divisions nacionals i de la categoria preferent, podran dividir-se en dos equips, segons l’ordre establert en la llista oficial dels seus jugadors. Els cinc primers jugadors, més els bis corresponents seran titulars de l’equip que es dirà A-1. La resta de jugadors d’aquest equip ho seran de l’equip que es dirà A-2. En cas que el segon i següents equips del club sigui també d’una categoria igual o superior a primera, i el club en vulgui dividir l’equip en dos, els equips es diran successivament B-1, B-2, C-1, C-2, etc.

Atès que la Copa Catalana és un torneig classificatori per al Campionat d’Espanya de Primera Divisió, s’haurà de complir la normativa de la FEDA en matèria d’alineacions d’aquest campionat.

Els equips podran alinear els seus jugadors sense tenir en compte l’ordre de forces, no obstant, abans de començar la ronda els delegats dels equips contrincants fixaran l’alineació de forma simultània. Per poder començar una ronda serà necessari la presència, com a mínim, de dos jugadors.

INSCRIPCIONS

Mitjançant el FORMULARI D'INSCRIPCIÓ fins el 6 de gener de 2013. Els drets d’inscripció son de 25,00€ per equip. Els equips s'hauran d'inscriure amb la categoria que tenen la temporada 2013 en el Campionat de Catalunya d'Equips. És obligatòria la inscripció dels equips de preferent o superior, amb un mínim d’un equip per club. Malgrat l’obligatorietat, els clubs hauran de comunicar la seva participació al torneig.

HORARI D'INICI I LOCAL DE JOC

Tota la competició es jugarà en un sol dia, el 13 de gener de 2013 en dues sessions: la sessió del matí començarà a les 10:00 i la sessió de la tarda a les 16:00. En cas de que fossin sis rondes, es faria en jornada continuada al matí.

El local de joc serà el mateix per a totes les categories i rondes. Aquest serà el C/ de Joan Fuster i Ortells 12 (és a la mateixa riera, direcció muntanya). Centre Cívic "El Rieral" de Lloret de Mar. (És el mateix local on es va disputar la Copa l’any 2012).

RITME DE JOC

ESCACS ACTIUS (Es jugarà a 15 minuts més 3 segons d’increment per jugada PER JUGADOR)

El temps de tolerància per la presentació de l'esportista davant del tauler serà de 15 minuts des de l’inici de la ronda.

DESEMPATS

Els desempats que s’aplicaran i el seu ordre són:

 • Suma de punts per encontre
 • Resultat particular
 • Tall de Buchholz 1 [amb ajust FIDE]
 • Buchholz total [amb ajust FIDE]
 • Sorteig

L’ajust FIDE només s’aplicarà en cas que un equip es vegi obligat a descansar a causa de l’aparellament. En aquest cas, a l’equip se li sumaran els punts de Buchholz equivalents a l’oponent virtual. Per la resta d’equips, aquest descans comptarà com dos punts i mig (2,5) de Buchholz. La resta d’incompareixences i partides no jugades es comptabilitzaran els punts de matx sense cap ajust especial.

Els punts de Buchholz equivalents a l’oponent virtual es calculen, en aquest cas, com la suma de:

 1. Els punts del equip a l’inici de la ronda de la partida no jugada.
 2. Un punt i mig per la partida no jugada.
 3. Dos punts més per cadascuna de les rondes restants.

DIRECTOR DEL TORNEIG

El Sr. Albert Robert

ARBITRATGE

Els àrbitres pendents de designació.

Les decisions de l’àrbitre principal seran inapel·lables.

REGLAMENT DEL JOC

FIDE

PREMIS

Es repartiran a la Festa Gironina dels escacs que tindrà lloc el 13 de juny 2013, i hi hauran trofeus per al primer i segon classificat de cadascun dels grups següents:

 • Absolut.
 • Segona Divisió.
 • Preferent
 • Primera Categoria.
 • Segona Categoría.
 • Tercera Categoria.

ANNEX: Final de la Copa Catalana.

1. CLASSIFICATS

El primer de la fase territorial de Girona es classifica per jugar la Final Absoluta.

Els dos primers de Segona Divisió es classificaran per a la fase final de Segona Divisió. Els dos primers de Categoria Preferent i Primera Categoria es classificaran per la fase final de Preferent i Primera Categoria. Els dos primers de Segona Categoria i Tercera Categoria es classificaran per a la fase final de Segona i Tercera Categoria.

S'ha de tenir en compte que només hi pot haver un equip del mateix club en cada grup.

2. CRITERIS PER ALS GRUPS

Les vacants resultants de les baixes produïdes es cobriran seguint els següents criteris:

 • 2 equips que hagin jugat la fase prèvia del club organitzador.
 • 2 equips de la Territorial organitzadora de la final.
 • La resta de places seran cobertes a criteri de la Comissió Esportiva de la FCE.

 

VERSIÓ PER IMPRIMIR