Organitza

Organitza la Delegació Territorial de Girona de la Federació Catalana d’Escacs amb la col·laboració del Club Escacs Olot i el Club Escacs Platja d’Aro.

Data i lloc de celebració

Els dies de competició seran, tot depenent del número de rondes, per a totes les categories, els dissabtes 29 de gener i 5, 12 i 19 de febrer. Cada un d’aquests dissabtes es farà dues rondes.

Per a totes les categories :

 • Els dies 29 de Gener i 5 de Febrer

Pavelló Firal, C/ Madrid núm. 2, 17800 Olot

 • Els dies 12 i 19 de Febrer

              Palau d'Esports i Congressos, Plaça d'Europa s/n 17250 Platja d'Aro

Categories

Les categories convocades són:

 1. Sub-8    esportistes amb anys de naixement 2014 en endavant
 2. Sub-10  esportistes amb anys de naixement 2012 i 2013
 3. Sub-12  esportistes amb anys de naixement 2010 i 2011
 4. Sub-14  esportistes amb anys de naixement 2008 i 2009
 5. Sub-16  esportistes amb anys de naixement 2006 i 2007
 6. Sub-18  esportistes amb anys de naixement 2004 i 2005
 7. Sub-20  esportistes amb anys de naixement 2002 i 2003

No s’ajuntaran cap de les categories llevat de les de sub18 i sub20 si no hi haguessin prou esportistes. Si en alguna categoria (o la suma de sub18 i sub20) no hi ha un mínim raonable d’inscrits, aleshores no es disputaria el campionat per aquesta categoria.

Participants

El torneig és obert a tots els participants que pertanyin a un dels clubs de la Territorial de Girona i disposin de la corresponent llicència federativa en vigor. En el cas que algun esportista d'una altra territorial desitgi participar-hi, haurà d'enviar un correu a federacio@escacs.cat explicant el motiu del canvi. En cap cas, un esportista d’una altra territorial tindrà dret a les beques que s’atorguen per a la Territorial de Girona.

Tots els esportistes participaran a la categoria que els correspon per l’any de naixement. Excepcionalment, i prèvia petició raonada per part de l’interessat, es podrà autoritzar ascensos de categoria diferents als previstos, però en cap cas descensos de categoria.

Amb la finalitat de que el torneig sigui vàlid per a elo català i sigui fase prèvia dels Campionats de Catalunya d’Edats de la Federació Catalana d’Escacs, tots els participants hauran de tramitar la llicència federativa corresponent per a l’any 2022. 

Inscripcions

La data límit d’inscripció (per poder ésser aparellat a la primera ronda) és el 27 de gener de 2022 a les 20 hores. Les inscripcions rebudes després d’aquesta data entraran a l’aparellament de la ronda següent. No s’acceptaran inscripcions començada la tercera ronda. 

L'organització podrà autoritzar o denegar participar esportistes que s'inscriguin posteriorment, però en tot cas començaran, com a molt aviat a la segona ronda, si hi ha prou material, o el segon dia de joc.

Per realitzar les inscripcions s’ha d’omplir el FORMULARI i l’àrbitre principal farà visible la inscripció al chess-results.com.

El preu de la inscripció per inscrit serà de 5 € i s’haurà de fer el pagament al número de compte de Caixabank ES89 2100 1033 3202 0013 0574 indicant el nom de l'esportista + EDATS.

Sistema de competició

La competició serà de grup únic per a cada categoria, només les categories sub18 i sub20 es podrien fusionar. Es jugarà pel sistema suís basat en valoració i es determinaran les rondes en funció dels inscrits.

Si són menys de 8 inscrits a la categoria es farà mitjançant un Round Robin. Si són entre 9 i 15 inscrits serà sistema suís en valoració a 6 rondes i si són 16 o més inscrits es farà un sistema suís en valoració a 8 rondes.

El rànquing inicial per a totes les categories es farà per Elo català de la llista en vigor.

Per a totes les categories els dies de joc seran els dissabtes, a partir del dia 29 de gener, a les 16:00h de la tarda. La segona ronda de la jornada es jugarà a les 18:00h de la tarda per a totes les categories, sempre i quan la primera ronda s’hagi finalitzat.

Els aparellaments es publicaran els dilluns a partir de les 20h. Si un esportista no vol ésser aparellat en una ronda concreta, haurà de comunicar-ho a l’àrbitre principal abans de finalitzar la ronda.

Ritme de joc

El ritme de joc serà de 60 minuts amb increment de 5 segons per jugada per a totes les categories.

El temps per presentar-se davant del tauler és de 15 minuts de l’hora indicada per a l’inici de la ronda.

El torneig és vàlid per a l’avaluació d’Elo català per a totes les categories.

Desempats

En cas d'empat, quan hagi finalitzat la competició, es resoldrà :

 • 1r        Buchholz menys el pitjor resultat (aplicant ajustament FIDE).
 • 2n        Sonneborn-Berger
 • 3r        Resultat particular dels escaquistes empatats
 • 4t        Nombre de partides guanyades
 • 5è        Per sorteig

Els tres primers desempats es sortejaran. L’ajustament FIDE serà per l’oponent virtual. (C.04.5 General Handling Rules- FIDE Handbook.)

Àrbitres

Equip arbitral per designar. 

Les decisions de l’àrbitre principal seran inapel·lables.

Director del Torneig

El director del Torneig serà en Carles Vilà Camps.

Comitè de competició

El Comitè de competició estarà format pel Director del torneig i 2 delegats més escollits durant una reunió prèvia amb els delegats del torneig a la seu de joc.           

Classificacions

És classificatori per a la FINAL DE CATALUNYA D’EDATS de la FCE del 2022 en les categories Sub-8, Sub-10, Sub-12, Sub-14 i Sub-16, segons s’estableix en les circulars publicades per la FCE al respecte. És a dir, per a poder accedir a la Final de Catalunya d’Edats caldrà que hagin jugat la meitat de les partides que consti el torneig de la seva categoria.

Per les categories Sub-18 i Sub-20, la final de Catalunya és oberta i per tant els jugadors/es d’aquesta categoria no estan obligats a jugar la fase prèvia.

Premis

Es lliurarà un trofeu per als tres primers de la classificació general de cada una de les categories esmentades.

S’entregarà una copa honorífica al millor Sub7 de la categoria Sub8, i al millor Sub9 de la categoria Sub10. També s’atorgarà una medalla a tots els participants de la categoria Sub8.

Altres:

Durant la Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d’Edats de Girona, per resoldre tot el que no s'hagi previst en les normes presents, general i tècnica, s'aplicaran els reglaments oficials de joc de la Federació Catalana d'Escacs, FEDA i FIDE.

Els delegats i públic en general no podran estar dins la sala de joc, tal i com es va aprovar a la reunió de Clubs que es va celebrar el desembre del 2014 a Salt. En el cas que hi hagi grades, podran estar allà.

No és permesa la presència de cap dispositiu electrònic a la sala de joc.

Els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat, així com les dades necessàries per fer les classificacions i aparellaments.

Per qualsevol altre dubte, el director del torneig, el delegat de la territorial o els àrbitres ho solucionaran.

La participació a la prova implica la total acceptació d’aquestes bases.

En tot moment, s’hauran de seguir les mesures higièniques i indicades pel protocol de la Federació Catalana d’Escacs i del propi local de joc.

 

Torroella de Montgrí, 21 de desembre de 2021

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d’Escacs