ORGANITZA:

Territorial de Girona de la Federació Catalana d’Escacs.

LOCAL DE JOC:

De forma telemàtica, allà on l’esportista consideri oportú. Cal disposar de bona cobertura d’internet i un dispositiu de connexió: ordinador de taula, portàtil, tauleta o mòbil...

La plataforma online utilitzada serà lichess.org , i per això cal que tots els participants estiguin registrats com a usuari i formin part d’un equip que els clubs han de crear. Els enllaços de les tornejos per edats són:

DIA i HORA DE JOC:

El campionat es jugarà el diumenge 26 de desembre de 2021 a les 18:00 hores i tindrà una durada aproximada de 90 minuts.

EQUIPS PARTICIPANTS:

El torneig és obert a tots els esportistes dels clubs de la Territorial de Girona fins a la categoria de Sub16, és a dir, tots els nascuts a partir del 2005 en endavant. S’entén per Sub16 nascuts als anys 2005 i 2006, Sub14 als anys 2007 i 2008, Sub12 als anys 2009 i 2010, Sub10 als anys 2011 i 2012, i Sub8 a partir del 2013.

Cada club podrà presentar tants equips com creguin. La competició està pensada perquè només puntuïn els quatre primers de cada equip, per tant si un club té per exemple 7 jugadors/es, recomanem que es reparteixi en dos equips malgrat que un segon equip només tindrà 3 jugadors/es.

Els equips podran tenir el nom que cada club consideri, però s’haurà d’afegir la categoria del nen/a més gran. És a dir, si un club presenta un equip format per 1 de sub10, 2 de sub12 i un de sub14, aquest equip s’haurà de dir per exemple “NOMEQUIP S14”.

Es permetrà que esportistes de diferents clubs de la Territorial gironina puguin presentar equip, si bé, els clubs han de procurar fer equip entre els seus jugadors que hi vulguin participar. No serà admès que hi hagi un equip mixt de jugadors de diferents clubs quan un mateix club pot formar equip.

INSCRIPCIONS:

Cada club haurà de crear, si no el té, un usuari a la plataforma online lichess.org, per després crear tots els equips que consideri oportú. Tant el registre d’usuari com la creació dels equips, és totalment gratuït.

La inscripció dels diferents equips que vulguin presentar els clubs, per a poder participar a aquest torneig, hauran de ser notificats via formulari on s’ha d’especificar el nom i l’enllaç web de l’equip que s’hagi registrat al Lichess, la categoria del club, i també els noms complets dels esportistes que el formen amb el nick en què jugarà cadascú.

El torneig és gratuït tants pels esportistes com pels clubs.

A mesura que els equips es vagin inscrivint, sortiran publicats als enllaços que ja s’han comentat. La data límit de la inscripció dels equips és a les 21:00h del divendres 23 de desembre de 2021.

RITME DE JOC:

El ritme de joc de totes les partides i totes les categories serà de 5 minuts més un increment de 5 segons per jugada, per a cada esportista i partida.

SISTEMA DE JOC:

Es jugarà pel Sistema Masnou (també conegut per la plataforma de Lichess com a Arena), és a dir, durant 90 minuts (hora i mitja) tots els participants aniran fent partides que de forma automàtica la plataforma web anirà assignant amb l’algoritme que tenen programat. Els jugadors/es del mateix equips mai s’enfrontaran entre si.

Només es contarà els punts fets pels quatre primers jugadors/es de cada equip que hagin fet més punts. Es compta 2 punts per partida guanyada, 1 punt per les taules i 0 per la derrota.

No es permetrà el Bersek (permetre els esportista retallar la meitat de temps per guanyar el doble de punts) ni la puntuació doble de Ratxa (quan un esportista ha guanyat dues partides seguides, llavors les següents victòries puntuen el doble fins que perd o fa taules). Tampoc s’admetrà utilitzar el xat, ja que com qualsevol torneig d’escacs cal estar “callats” i ser respectuosos amb els rivals.

PREMIS:

Els tres primers equips classificats de la general, tots els integrants que formin part de l’equip rebran un diploma que seran entregats via correu electrònic als responsables de cada equip.

També obtindran un diploma:

  • els tres millors jugadors de cada categoria
  • les tres millors jugadores de cada categoria

Si un equip mixt es troba entre els tres primers en una categoria concreta, no tindrà dret al diploma i aquest es passarà el següent equip classificat.

DIRECTOR DEL TORNEIG:

El delegat de la Territorial de Girona, en Carles Vilà Camps.

ALTRES:

Aquest torneig no és vàlid per a ELO Català de Ràpides ni per cap Elo oficial. Si es comptabilitzarà per Elo del Lichess.

En cas que el programa informàtic no detecti trampes dels jugadors premiats, però l’organització si ho considera ja sigui per denúncies d’altres jugadors/es o monitors/es ja sigui per sospites al nivell no habitual, les seves partides seran analitzades. Si són clares les evidències que s’ha fet trampes, el jugador/a quedarà exclòs del premi així com tot el seu equip. Es recorda que la plataforma de Lichess ja té un sistema anti-trampes que fa que el jugador no pugui continuar jugant.

Es farà públic l’esportista i el nom del seu equip que en formava el que hagi fet trampes. Per tant, fer trampes no beneficia a ningú, només perjudica als escacs en general. Queda clar que els valors que hem d’ensenyar a la mainada són els de l’esportivitat i fer-ho tant bé com un sap, i no pas com sap una màquina.

L’organització es reserva el dret a modificar les bases per afavorir el millor funcionament del torneig.

 

Torroella de Montgrí, a 13 de desembre de 2021

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d’Escacs.