ORGANITZA:

Territorial de Girona de la Federació Catalana d’Escacs.

 

LOCAL DE JOC:

De forma telemàtica, allà on l’esportista consideri oportú. Cal disposar de bona cobertura d’internet i un dispositiu de connexió: ordinador de taula, portàtil, tablet o mòbil...

La plataforma online utilitzada serà lichess.org i els enllaços dels tornejos per categories són:

Es podria fusionar alguna d’aquestes categories per tal de fer més interessant la competició, en cap cas per a perjudicar a cap equip o club. És a dir, si dues categories consecutives hi ha pocs equips, es reconsideraria la fusió de les categories.

També es podria donar el cas que una categoria sobrepassés dels 10 equips, màxim permès per la plataforma del Lichess. Aleshores es partiria el grup segons rànquing dels equips avaluant la mitja d’Elo Ràpid dels primers 4 integrants de l’equip.

 

DIA i HORA DE JOC:

El campionat es jugarà el diumenge, 3 de gener de 2021, a les 18:00 hores i tindrà una durada aproximada de 90 minuts.

 

EQUIPS PARTICIPANTS:

El torneig és obert a tots els esportistes dels clubs de la Territorial de Girona amb la llicència en vigor fins a la categoria de Sub18, és a dir, tots els nascuts a partir del 2003 en endavant. 

Les categories per edats són les següents:

  • Sub18 nascuts als anys 2003 i 2004
  • Sub16 nascuts als anys 2005 i 2006
  • Sub14 nascuts als anys 2007 i 2008
  • Sub12 nascuts als anys 2009 i 2010
  • Sub10 nascuts als anys 2011 i 2012
  • Sub8 a partir del 2013.

Cada club podrà presentar tants equips com es vulgui. La competició està pensada perquè només puntuïn els quatre primers de cada equip, per tant si un club té per exemple 7 jugadors/es, recomanem que es reparteixi en dos equips malgrat que un segon equip només tindrà 3 jugadors/es.

Els equips podran tenir el nom que cada club consideri, però s’haurà d’afegir la categoria del nen/a més gran. És a dir, si un club presenta un equip format per 1 de sub10, 2 de sub12 i un de sub14, aquest equip s’haurà de dir per exemple “NOMEQUIP S14”.

Es permetrà que esportistes de diferents clubs de la Territorial gironina puguin presentar equip, donant lloc a un equip mixt. Si bé, els clubs han de procurar fer equip per tots i totes que hi vulguin participar del seu propi club.

 

INSCRIPCIONS:

Cada club haurà de crear, si no el té, un usuari a la plataforma online lichess.org, per després crear tots els equips que consideri oportú. Tant el registre d’usuari com la creació dels equips, és totalment gratuït.

La inscripció dels diferents equips que vulguin presentar els clubs, per a poder participar en aquest torneig, hauran de ser notificats via formulari on s’ha d’especificar el nom i l’enllaç web de l’equip que s’hagi registrat al Lichess, la categoria del club, i també els noms complets dels esportistes que el formen amb el nick en què jugarà cadascú.

El torneig és gratuït tants pels esportistes com pels clubs.

A mesura que els equips es vagin inscrivint, sortiran publicats en els respectius tornejos de la categoria que els pertoca. La data límit de la inscripció dels equips és a les 21:00h del dissabte, 2 de gener de 2021.

 

RITME DE JOC:

El ritme de joc de totes les partides serà de 5 minuts més un increment de 5 segons per jugada, per a cada esportista i partida.

 

SISTEMA DE JOC:

Es jugarà pel Sistema Masnou (també conegut per la plataforma com a Arena). És a dir, durant 90 minuts (hora i mitja) tots els participants aniran fent partides que de forma automàtica la plataforma web anirà assignant amb l’algoritme que tenen programat. Els jugadors/es del mateix equips mai s’enfrontaran entre sí.

Només es comptarà els punts fets pels quatre primers jugadors/es de cada equip que hagi fet més punts. Es compta 2 punts per partida guanyada, 1 punt per les taules i 0 per la derrota.

No es permetrà el Berserk (permetre l'esportista retallar la meitat de temps per guanyar el doble de punts) ni la puntuació doble de Ratxa (quan un esportista ha guanyat dues partides seguides, llavors les següents victòries puntuen el doble fins que perd o fa taules). Els xats dels tornejos estarà bloquejat donat que en tot torneig d’escacs s’ha de respectar el silenci, la concentració, la bona conducta i el respecte sempre al rival.

 

PREMIS

Els integrants dels tres primers equips classificats de cada categoria rebran un diploma.

També obtindran un diploma:

  • Els 3 millors esportistes de cada categoria
  • Les 3 millors jugadores de cada categoria

Si un equip mixt es troba entre els tres primers en una categoria concreta, no tindrà dret al diploma i aquest es passarà el següent classificat.

Per als premis, només podran optar els participants dels clubs de la Territorial de Girona. Els premis per equips caldrà que tots els esportistes que el formen siguin del mateix club.

 

DIRECTOR DEL TORNEIG:

El delegat de la Territorial de Girona.

 

ALTRES:

Aquest torneig no és vàlid per a ELO Català de Ràpides ni per cap Elo oficial.

En cas que el programa informàtic no detecti trampes dels esportistes premiats, però l’organització si ho considera ja sigui per denúncies d’altres jugadors/es o monitors/es ja sigui per sospites al nivell no habitual, les seves partides seran analitzades. Si són clares les evidències que s’ha fet trampes, el jugador/a quedarà exclòs del premi així com tot el seu equip.

Per al que hagi fet trampes, es farà públic l’esportista i el nom del seu equip que en formava part. Per tant, fer trampes no beneficia a ningú, només perjudica als escacs en general. Queda clar que els valors que hem d’ensenyar a la mainada són els de l’esportivitat i fer-ho tant bé com un sap, i no pas com sap una màquina.

L’organització es reserva el dret a modificar les bases per afavorir el millor funcionament del torneig.

 

Torroella de Montgrí, a 23 de desembre de 2020

Carles Vilà Camps

Delegat de la Territorial de Girona d’Escacs.