La reunió formalment i prèviament convocada, va tenir lloc als locals amablement cedits pel Club Escacs Sant Gregori, a la seva seu esportiva ubicada al Carrer Rocacorba de Sant Gregori, i i va començar puntualment a les 19 hores.

Va estar presidida pel Delegat Territorial: Sr. Albert Badosa, assistit dels senyors Josep Serra que va gestionar la part tècnica, i Elias Muratet, que en va fer de Secretari.

Va aplegar a 15 clubs que hi van assistir presencialment que han estat (per ordre alfabètic): Alt Empordà, Atzucac, Blanes, Caldenc, Fornells, Gerunda, Guixolenc, Hostalric, Lloret, Olot, Peons de Tossa, Sant Gregori, Santa Eugènia, Santa Pau i Vilobí.

Després d’una breu intervenció del Delegat sobre la temporada que ara acaba, es va procedir a tractar el tema de la composició, per la Temporada 2020, de la Lliga Catalan d’Escacs pel que fa a la Territorial de Girona

La proposta feta des de la taula va ser:

Que per la temporada 2020, a Segona Provincial hi haurà un sol grup de 10 equips, en lloc dels 2 actuals de 8 equips. Això significarà un important nombre d’equips d’aquesta categoria que baixaran a la temporada 2019, per jugar la 2020 a Tercera. Donat que el que es volia era eliminar els problemes derivats del Play-Off, a la temporada 2019 no hi haurà Play-Off (ni a Segona, ni a Tercera), i per tant els classificats (primers, segons, etc.) de cada grup de cadascuna de les categories, tindran la mateixa consideració a nivell d’ascens, i descens.

La votació es va fer en favor o en contra d’aquesta proposta, i en cas de resultar-ne més votada la opció en contra es farien propostes alternatives. El resultat de la votació va ser:

Vots a favor de la proposta: 11.

Vots en contra de la proposta: 1

Abstencions: 3.

Per tant es va proclamar la proposta com a acceptada pels conjunt dels clubs:

L’any 2020 tindrem: Un únic grup de Preferent, un únic grup de Primera territorial, un únic grup de Segona territorial i tants grups com siguin menester de Tercera territorial.

Es va recomanar que els dos campions de cada grup de Segona i el mateix amb els campions de cada grup de Tercera, juguin entre ells (a doble volta, les jornades 8 i 9 de Lliga. Es faria que, el primer dia es jugui a casa del campió del grup A i el següent a casa del campió el grup B), per decidir qui en resulta Campió i qui Subcampió de cada categoria. Es va demanar al Delegat que intenti gestionar, davant la Federació Catalana, que aquests encontres tinguin validesa per l’Elo.

El Delegat farà una proposta, en funció dels equips que baixin (esperem que no en baixi cap) de la Territorial de Girona, pel que fa a la Segona Divisió, per tal de saber quins equips pujaran o baixaran de categoria.

Un cop enllestit aquest tema, es va procedir al sorteig del Calendari de la Lliga Catalana pel que fa a la Territorial de Girona, amb el següent resultat:

 

PREFERENT

PRIMERA

2ª Grup “A”

2ª Grup “B”

3ª Grup “A”

3ª Grup “B”

1

Dotze Castells “A”

Blanes “A”

Vilobí “A”

Blanes “B”

CER L’Escala

Vilobí “B”

2

Figueres “C”

Sant Gregori “A”

Gerunda “E”

Figueres “D”

Sant Gregori “B”

Palafrugell “B”

3

Gerunda “C”

Santa Eugènia “B”

Tordera “B”

Olot “E”

Olot “G”

Tordera “C”

4

Alt Empordà

Banyoles “B”

Santa Eugènia “C”

Atzucac “A”

Santa Eugènia “D”

Santa Eugènia “E”

5

Hostalric “A”

Bisbalenc

Hostalric “B”

Fornells

Dotze Castells ”B”

Banyoles “C”

6

Olot “B”

Olot “D”

Caldenc “A”

Gerunda “F”

Figueres “E”

Caldenc “B”

7

Cassà

Lloret

Olot “F”

Hostalric “C”

Peons de Tossa “B”

Peons de Tossa “A”

8

Gerunda “D”

Santa Pau

vacant

vacant

vacant

Atzucac “B”

9

Figueres “B”

Olot “C”

 

10

Palafrugell “A”

Guixolenc “B”

 

Posteriorment el Delegat, Sr. Badosa, va llegir a tots la nova reglamentació sobre les incompareixences a la Lliga, i les seves repercussions. I va atendre a totes les consultes formulades al respecte.

El Delegat, Sr. Badosa, va informar de les previsions del diferents campionats territorials pel 2019 (Edats individuals, Veterans, Edats per equips, Provincial d’Actius, Festa Gironina, i Provincial Absolut individual), cal dir que van haver-hi intervencions demanat amb quina edat ja es pot jugar el Veterans (que davant dels dubtes existents, el Delegat va dir que miraria d’aclarir-ho tan aviat com pugui) i, respecte al Provincial d’Actius, el Delegat, Sr. Badosa, va demanar de que mirin d’afegir-se tants clubs com sigui possible i que ho facin tan aviat com puguin, per poder confegir el calendari corresponent.

En el torn obert de paraules, algú va demanar que es miri de controlar un xic més les aportacions als grups de WhatsApp, donat que, a criteri d’alguns, s’hauria de cenyir a temes exclusivament esportius i s’hauria d’impedir la proliferació de comunicats poc assenyats i alguns fins i tot ofensius entre els membres que hi participen.

I no havent més temes a tractar, es va aixecar la reunió, sobre les 20.30 hores del dia 21 de desembre del 2018, agraint al Sant Gregori la seva col·laboració i facilitats per cedir l’espai i els mitjans tècnics per organitzar la reunió.

Com a cloenda, el Delegat, Sr. Badosa, va desitjar un Bon Nadal a tots, un molt venturós 2019 i molta sort a tots en els campionats i tornejos del 2019.

Sant Gregori 21-12-2018.