Les Fases Prèvies de la Copa Catalana tornen a la normalitat, sense mascaretes i al gener, una setmana abans de l’inici de la Lliga. Simultàniament, a les quatre territorials, aquest diumenge a les 9:30 del matí arrenca una de les competicions més emblemàtiques del territori català.

L’Hospitalet de Llobregat, Bellcaire d’Urgell, Montblanc i Olot són les quatre seus que ni més ni menys 282 equips i més de 1200 esportistes es trobaran per decidir els equips que es classificaran per a la final de la Copa Catalana que tindrà lloc el dia 30 d’abril. Amb aquests números a la mà, són gairebé més de 100 equips de més respecte l’any passat i se supera els 277 equips del 2020, edició d’abans de la pandèmia.

 

En concret, dues territorials fan rècord històric d’inscripcions: a la Territorial de Tarragona amb 53 equips per primera vegada superen el mig centenar i a la Territorial de Girona amb 44 inscrits se supera de llarg el rècord de 32 inscrits del 2019 jugat precisament també a Olot. A la Territorial de Barcelona amb 149 equips i a la Territorial de Lleida amb 36 equips s’acosten a les xifres més altes històriques de participació.

Ara els corresponents equips arbitrals i clubs organitzadors estan treballant per tenir apunt tot pel proper diumenge. Esperem que no hi hagi cap incidència, que tothom jugui amb esportivitat, i que donada el volum de participació que es pugui desenvolupar els diferents campionats amb normalitat.

Per l’Hospitalet de Llobregat, Bellcaire d’Urgell, Montblanc i Olot serà una festa dels escacs.

Arrenca la Temporada 2023!