Representació catalana al Campionat d'Espanya d’edats 2020: sub-8 a sub-18

El passat 19 de juny es va publicar la circular d'inscripció del Campionat d'Espanya d'Escacs d'edats de 2020 organitzat per la FEDA.

Les especials circumstàncies que es donen enguany, a conseqüència de la situació sanitària derivada de la pandèmia del COVID-19, fan que l'organització de la representació dels esportistes d'escacs catalans sigui diferent a anys anteriors. Per aquest motiu, i a través de la present circular, s'estableixen les pautes d'actuació de la Federació Catalana d’Escacs (FCE) i que es dirigeixen als esportistes que vulguin participar i pertanyin a la nostra federació.

La FCE acceptarà la inscripció de tots els esportistes que vulguin participar en els campionats d'edats de la FEDA. Com s'explicarà més endavant, aquesta inscripció serà formalitzada, directament pels pares o tutors del menor en la pàgina oficial de l'organització de la FEDA. Mitjançant aquesta inscripció, els pares o tutors acceptaran la seva responsabilitat, les bases i el compliment de les obligacions que planteja l'organització.

Els menors que acudeixin al campionat hauran d'estar acompanyats d'un adult responsable. Si no es tracta del pare/mare o tutor de l'esportista, l'adult responsable haurà de tenir una autorització signada del pare/mare o tutor.

Durant la disputa del torneig, la FCE designarà setmanalment un delegat que serà present en el lloc on es realitza el torneig, i al qual podran adreçar-se els pares, tutors o responsables dels participants, per a recaptar assessorament o perquè pugui servir com a nexe de comunicació amb l'organització.

Per als esportistes catalans que decideixin participar-hi en aquests campionats, la FCE oferirà assistència tècnica online (gratuïta o pagant), tal i com s’explica en l’apartat oportú dins d’aquesta circular.

Finalment volem expressar la nostra satisfacció per la possibilitat que tenen els nostres esportistes de participar en aquest campionat. Esperem que tot el desenvolupament del campionat gaudeixi de la major normalitat possible i desitgem molta sort tant als esportistes catalans, que decideixin participar amb l'esperança que obtinguin uns excel·lents resultats, com a l'organització.

 

ASSISTÈNCIA TÈCNICA

Pel que fa a l’assistència tècnica dels entrenadors, aquests només faran preparació als esportistes subvencionats o els que pertanyin al programa de Tecnificació de la FCE. Aquesta assistència s’ha de demanar expressament a través del correu electrònic a federacio@escacs.cat i es donarà en els casos que no es combini amb un entrenador privat.

En el cas que algun altre esportista participant vulgui aquest servei, ho haurà de demanar per escrit a federacio@escacs.cat i haurà d’abonar la quantitat de 150€.

Els horaris dels entrenaments s'organitzaran un cop se sàpiga el número d’esportistes interessats i els horaris de joc definitius de cada categoria.

 

PLACES SUBVENCIONADES

D’acord amb el conveni amb la FEDA, la FCE té 6 places subvencionades d’allotjament a l’hotel oficial designat per la FEDA per a cada categoria de sub-10 a sub-18. Com aquest any 2020 no s’ha pogut organitzar el Campionat de Catalunya d’edats no tenim esportistes classificats, a excepció dels guanyadors de la plaça que atorgava el Circuit Català 2019. Segons la circular de la FEDA 16/2020, els participants de la categoria sub-8 tindran l’allotjament gratuït a l’hotel oficial.

Per altra banda, s’assignarà la resta de places subvencionades a 5 esportistes de cada categoria que estiguin en el programa de Tecnificació de la FCE de les categories esmentades anteriorment; una d’aquestes cinc places haurà de ser femenina per a cada categoria.

Si no queden totes cobertes, s’assignaran als primers del llistat creat: Per a les categories sub-8 i sub-10 la mitjana d’elo serà la de l’elo FCE del mes d’abril de 2019 a maig del 2020 i que hagin participat a les fases prèvies d’edats classificatòries per al Campionat de Catalunya d’edats. Per a les categories de sub-12 a sub-18 serà la d’elo FIDE des del mes d’abril del 2019 al mes de maig del 2020. 

Si algun esportista té doble plaça (guanyador de la seva categoria al Circuit Català del 2019 i alumne del programa de Tecnificació 2019-2020), o fins i tot alguna altra plaça, només podrà utilitzar una plaça sense cap compensació, deixant vacant una plaça lliure perquè sigui ocupada per un altra esportista de la mateixa categoria. 

 

LLISTA D’ESPORTISTES SUBVENCIONATS:

 

Categories sub-8 i sub-10

 

Categories de sub-12 a sub-18

 

Aquestes places atorgades no tindran cap despesa d’allotjament, sempre que els esportistes estiguin allotjats a l’hotel oficial. En el cas que algun esportista subvencionat renuncii a participar al Campionat, la subvenció passaria al següent esportista del llistat consultat.

Recordem que hi ha places que atorga la FEDA per als campions de cada categoria de l’any 2019 i els campions sub-7, sub-9 i sub-11 del mateix any amb l’estada i manutenció de l’esportista, així també com als campions dels Campionat d’Espanya de ritme ràpid. 

 

AGENDA DE LA COMPETICIÓ

La FEDA ha publicat la circular amb les dates de joc per a cada categoria: 

CIRCULAR FEDA 16/2020

 

Adjuntem el calendari publicat de la circular de referència:

 

Campionat

Sub-8

Sub-10

Sub-12

Sub-14

Sub-16

Sub-18

Data d’arribada

14-07-20

19-07-20

26-07-20

02-08-20

09-08-20

16-08-20

Primera ronda

15-07-20

20-07-20

27-07-20

03-08-20

10-08-20

17-08-20

Darrera ronda

18-07-20

25-07-20

01-08-20

08-08-20

15-08-20

22-08-20

Data de sortida

18-07-20

25-07-20

01-08-20

08-08-20

15-08-20

22-08-20

Fi termini d’inscripció classificats

01-07-20

01-07-20

07-07-20

14-07-20

21-07-20

28-07-20

Fi termini inscripció general

01-07-20

06-07-20

13-07-20

20-07-20

27-07-20

03-08-20

 

INSCRIPCIONS

Podran participar tots els esportistes interessats en el Campionat d’Espanya d’edats. En aquest cas, cada esportista haurà de fer la inscripció directament al web de la FEDA, http://ajedrez.gefe.net/torneo_individual i introduir les dades que se li demanin.

La FCE anirà validant les inscripcions que vagin entrant dels esportistes catalans a la pròpia pàgina de la FEDA. Serà la FEDA la que finalitzi el tràmit de la inscripció en el moment que estigui tot correcte.

Enguany tots els participants, subvencionats o no, han de fer el pagament de la inscripció al Campionat tal i com indica la circular de la FEDA (exceptuant els que indica la FEDA). El compte bancari on s’ha de realitzar el pagament és el de la FEDA i s’haurà de fer abans de finalitzar el termini que s’indiqui. Les úniques excepcions de fer el pagament seran aquelles que exposi la FEDA a la seva circular. 

 

ALLOTJAMENT

La FCE no es farà càrrec de les reserves dels esportistes, estiguin subvencionats o no. La reserva de participants i acompanyants s'ha de fer directament a la FEDA (contacto@feda.org) enviant el document de reserva que es pot trobar a la circular de la FEDA. Només el full 4. Els subvencionats i els premis especials de l’hotel, hauran d’indicar en el document si tenen subvenció per part de la FEDA o de la FCE.

 

Document per fer la reserva a la FEDA

 

Per evitar problemes d’allotjament, recomanem que se segueixin els terminis marcats a la circular de la FEDA respecte les reserves. La FEDA només garanteix la reserva dels inscrits amb subvenció dins del termini establert (veure taula del termini d'inscripció a la circular FEDA). La resta d’esportistes que vulguin allotjar-se a l’hotel oficial, recomanem que ho facin el més aviat millor per evitar quedar-se sense habitacions, ja que les reserves aniran per ordre d’arribada.

La subvenció del 100% dels esportistes classificats només serà en concepte d’allotjament a l’hotel oficial que indica la FEDA. En cap cas es tindrà cap ajuda en concepte de desplaçament, allotjament a un altre tipus d’hospedatge ni d’inscripció.

 

MÉS INFORMACIÓ

La Federació Catalana d’Escacs té la voluntat de fer difusió de l'esdeveniment tant a la premsa com a les xarxes socials, pel què prendrà i publicarà imatges, així com les dades mínimes necessàries per fer les classificacions i aparellaments. Per la qual cosa, al formalitzar la inscripció els participants autoritzen a l’organització a publicar imatges del torneig en les quals hi apareguin per tal de fer difusió de l’activitat.