El dissabte dia 15 d’octubre, a les 9:30 del matí i amb una durada de 5 hores, s'organitzarà juntament amb el Club d'escacs Ateneu Igualadí una concentració oberta de les categories sub-8 i sub-10. En aquesta concentració pot participar qualsevol esportista amb llicència en vigor que l'any 2017 sigui sub-10 (nascuts el 2007 i 2008) i sub-8 (nascuts el 2009 i posteriors).

Es requereix un mínim nivell de coneixements: a títol orientatiu, que els esportistes sub-8 sàpiguen encarar l'obertura amb un cert criteri i domini el mat amb dama. Els de la categoria sub-10 que tingui capacitat de càlcul i anàlisi de variants, certa agilitat tàctica i coneixements estratègics i de finals bàsics.

En aquesta concentració, l’entrenador avaluarà el nivell de l’alumne per decidir si pot entrar o no en una de les beques per aquestes categories. Després d'un parell de setmanes, la Federació amb l'ajuda dels entrenadors, escolliran els alumnes per a les beques i es comunicarà a les famílies.

La beca Sub-8 consta d'unes 8 concentracions que es faran en dissabtes al matí amb l'entrenador Jordi Morcillo, repartides fins al juny 2017, una al mes aproximadament, per diferents llocs de Catalunya. Les famílies s'han de comprometre en cas de ser seleccionats a assistir en aquestes concentracions, excepte per causa major.

La beca Sub-10 consta d'unes classes on-line setmanals, a través de la plataforma ICC amb l'entrenador Daniel Leiro. Les famílies s'han de comprometre en cas de ser seleccionats a assistir en aquestes classes, excepte per causa major. En el cas d'acceptar aquestes classes on-line, es comprometen a fer el pagament de l'aportació econòmica que correspongui, que serà aproximadament uns 150€ per a tota la beca, d'octubre a juny de 2017.

La concentració serà a la localitat d'Igualada en l’horari de 9:30 a 14:30 hores i amb un preu 10 € per alumne. L'adreça està per determinar i es comunicarà dies abans de la concentració. Hi haurà algunes parades durant el matí, depenent del criteri dels entrenadors, on una d'aquestes serà per esmorzar. El participant haurà de portar una llibreta, un llapis, l'esmorzar i moltes ganes de treballar.

Els interessats hauran d'omplir el formulari d'inscripció abans del dia 11 d'octubre. Si es volgués enviar més informació, es pot escriure a federacio@escacs.cat. El pagament s’ha de fer al número de compte de la Caixa ES28 2100 0804 3002 0084 8216 amb el nom de l'esportista + concentració sub-8 o sub-10 (depèn de la que assisteixi).

En el formulari es demanarà un petit informe, basat en comentaris del seu entrenador/a o monitor habitual (si el té):

  • Quina freqüència d’hores de classe fa enguany (al club i/o a l’escola).
  • Alguns punts forts i febles que defineixen el seu joc

 

En el cas que es vulgui enviar un arxiu, ho podeu enviar a federacio@escacs.cat.

 

Rebran una confirmació per saber que hem rebut la seva inscripció.

 

Us hi esperem.