PROPOSTA 1 VALLFOGONA 

Segons diu el reglament d’avaluació d’ELO català:

1. Requeriments tècnics

1.1 El ritme de joc haurà de ser com a mínim de  65 minuts per jugador i partida.

El club d’Escacs Vallfogona proposa que els campionats d’escacs actius, que siguin:

  • 20 min. per jugador/a a caiguda de bandera
  • 15 min. per jugador/a + 5” per jugada des del primer moviment
  • 25 min. per jugador/a + 3” d’increment per jugada
  • 20 min. per jugador/a + 3” d’increment per jugada

Siguin avaluables per elo català, amb la meitat de la constant, que seria 7’5 o 7 depenent del que vagi millor pel programa d’avaluació d’elo.

I pels jugadors/es nous que sigui de 12’5 o 12.

Que sigui obligatori l’avaluació d’elo per tots els campionats homologats per la FCE i pels campionats del Circuit Català.

Això farà que els jugadors/es que no poden disposar de temps per jugar un campionat tradicional o bé no tinguin la proximitat per jugar-los puguin tenir variació en el seu elo.

C.E. VALLFOGONA


PROPOSTA 2 VALLFOGONA

Tot i les sancions aprovades per l’últim campionat per equips de Catalunya 2010, vam ser un dels equips perjudicats per la no presentació d’un equip de categoria primera i així reforçant els equips filials de tercera, que jugaven contra els nostres, alterant totalment la competició.

Per aquest motiu proposem que la incompareixença d’un equip o d'incompareixença de suficients jugadors per no poder fer l’equip, (sense motiu justificat), tots els equips de lletra inferior d’aquest club, perdin el matx d’aquella ronda.

Ja que desprès de les últimes modificacions que es van incloure en el reglament van quedar relativament emparades les vacants de jugadors però no les vacants dels equips sencers, o sigui que el reglament et permet més fàcilment en un equip de 8 jugadors posar 8 vacants que no pas una vacant, si tens equips filials.

Des del C.E. Vallfogona creiem que és l’única manera de que els clubs que realment ens prenem la competició en serio, aquest esport arribi un dia que tingui la serietat que es mereix, com a mínim en la competició per equips, més important de la FCE.

 

PROPOSTA 3 VALLFOGONA

A les sancions de descens de categoria, que aplica el comitè de competició, demanem que siguin aplicades una vegada finalitzada la competició, per que normalment aquests tipus d’irregularitats reglamentaries les acostumen a fer equips que per motius de la competició ja han perdut la categoria matemàticament.

Per tant proposem que si un equip es sancionat amb la pèrdua de la categoria i ja la perdia per competició en baixi dues, una per competició i una per sanció.

Sancionar un equip amb la pèrdua de la categoria quan matemàticament ja la te perduda no es cap tipus de sanció.