Perquè tots els nens i nens hospitalitzats de la Territorial de Tarragona puguin rebre al Drac Artcai i obtinguin un obsequi, s'organitza un circuit de tornejos d'escacs tant per a federats com no i per a totes les edats. El primer torneig del Circuit és a Vila-seca pel 15 d'abril a la tarda. Per a consultar les bases, cliqueu aquí.

 

 

El passat dimarts 24 de gener de 2023, ens ha deixat el nostre estimat amic, ànima mater dels escacs vendrellencs i tarragonins, amb 75 anys de soci desde 1948 i jugador de la Lira Vendrellenca, Joan Pàmies Coral a l’edat de 90 anys.

En Joan va formar part en moltes de les juntes de la història del club i fou organitzador de tornejos internacionals al Vendrell, era un jugador molt estimat pel seu carácter i passió pels escacs. El recordarem sempre.

Els escacs vendrellencs estan de dol per la seva pèrdua.

Descansi en pau.

Club d’Escacs Lira Vendrellenca.

La Federació Catalana d'Escacs en general i la Delegació Territorial de Tarragona – Terres de l’Ebre en particular volem agrair públicament tots els anys dedicats al capdavant de la Delegació Territorial primer i de la Federació després a l’ampostí Ferran Torta i Navarro. Sabem que, encara que sigui més discretament, continuarà dedicant temps i esforços per a la promoció dels escacs, ni que sigui en el seu club de sempre, l’Amposta.

 

Llegeix més...

El diumenge 13 de desembre es va jugar un any més la Minicopa Tarragona, una competició per a equips per edats d’escacs actius. És una competició que engresca a molts nens i nenes, monitors, clubs i famílies, perquè és un torneig molt dinàmic d’un sol dia. Enguany hi ha participat en total de 29 equips i 130 esportistes d’entre 6 i 16 anys. El torneig d’escacs tingué lloc al magnífic Pavelló Municipal d'Esports de Riudoms (Baix Camp) organitzat per la Delegació Territorial de la Federació Catalana d’Escacs amb la col·laboració del CERAP Riudoms. La competició fou dirigida per en Jordi Mas, delegat territorial.

 

Esportivament parlant es varen produir els següents resultats, que malgrat totes les categories (des de sub8 fins sub16) competien juntes en un mateix grup, hi hagué reconeixement als tres millors classificats per categories:

            A la categoria dels més petits del Sub8 només s’hi varen inscriure tres equips on destacà l’Amposta F que sumà la meitat dels punts. Completà el podi el Gandesa B i el Tortosa C

            A la categoria sub10 també la guanyà l’Amposta però aquest cop molt renyit amb el Salauris C i el Cambrils B, segon i tercer respectivament, que malgrat fer els mateixos punts de taulers els tres, l’Amposta D aconseguí ser el millor equip per major nombre de victòries.

            La següent categoria, la del sub12, hi hagué un vencedor clar, el Salauris B, ocupant la setena posició de la classificació general. A certa distància, el segon classificat fou l’equip Lira Vendrellenca B i en tercera posició l’Amposta C.

            Pel que fa a les categories superiors, la del sub14 també fou força renyida al capdavant. Finalment, pel desempat de punts de taulers el campió i tercer a la general fou l’Amposta B i el segon classificat el Tarragona A, mentre que el Tarragona B ocupà la tercera posició per millor desempat davant dels locals Riudoms.

            Finalment, la categoria sub16 l’Amposta A aconseguí el campionat de forma indiscutible amb la totalitat de set victòries. La segona posició fou pel Salauris A que només perdé i per la mínima amb els campions i tanca el podi el Cambrils A.

            Pel que fa a taulers individuals, destaquem la totalitat de victòries en el primer tauler de l’Alexandre Domene (Salauris A), Pol de la Torre (Tarragona A) millor segon tauler amb 6 punts i mig, Guillem Sala (Amposta A) millor tercer tauler amb 6 punts i mig, i en Cristian Torderas (Amposta A) amb 7 punts de 7 partides.

 

            Donem les gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Riudoms i la col·laboració de dels membres del Club Escacs CERAP Riudoms, així com la tasca arbitral per tal dur un any més aquest emblemàtic torneig.

 

Delegació Territorial de Tarragona

Subcategories