Aquest 16 d'abril la biblioteca Pepita Ferrer de Torreforta ha acollit una xerrada sobre els escacs femenins i una posterior partida d'exhibició a càrrec de Francisca Pino, jugadora federada del Club d'Escacs Constantí, exjugadora del desaparegut Club d'Escacs Torreforta, i recentment guardonada amb la Insígnia de Plata de la Federació Catalana d'Escacs.

La Francisca ha iniciat la xerrada explicant als assistents la biografia de l'escaquista Pepita Ferrer i com la va conèixer; també ha parlat sobre la seva trajectòria als escacs des del 1993, que va iniciar exactament al lloc on donava la xerrada, i ha destacat quant ha canviat el panorama en relació amb com era aleshores i com veu un futur prometedor dels escacs femenins, nombrant alguns dels mèrits de diverses jugadores en actiu de la demarcació de Tarragona. Un cop acabat el torn de preguntes, i rodejada dels assistents de ben aprop, s'ha imposat jugant amb blanques en la segona partida d'exhibició contra Víctor Sarsal, jugador de l'Unió Escacs Cambrils; mentres jugaven, tothom ha respectat el silenci necessari per poder desenvolupar una partida d'alt nivell.

La jornada ha comptat amb la presència de la presidenta del Club d'Escacs CERAP Riudoms, Mònica Gavaldà.

El Club Escacs Salauris organitza per segon any l'Obert d'Escacs Femení. Serà el proper diumenge matí 5 de maig a la seu social del Saluris, Carrer Mossèn Josep Llauradó i Piñol s/n (Salou). Hi haurà premis per a dues modalitats: federades i aficionades. Es jugaran 7 rondes al ritme de 10 minuts per partida més 5 segons d'increment per jugada. Apat i consumició per a totes les participants.

Obert d'Escacs Femení

Bases del II Torneig Femení

Resultats i Classificació

Conferència "Història dels escacs a Montblanc" a càrrec de Jaume Felip (medievalista i escaquista montblanquí) qui farà una exposició sobre els primers taulers d'aquest esport mil·lenari, les primeres partides conegudes d'escacs a Montblanc, llocs on s'ha jugat, noms, renoms i escaquistes montblanquins destacats fins arribar als nostres dies. 

Perquè tots els nens i nenes hospitalitzats puguin rebre al Drac Artcai i obtinguin l'obsequi dels Contes del Drac Artcai, s'organitza un circuit de tornejos d'escacs tant per a federats com no i per a totes les edats. La final del Circuit és a Creixell el 6 d'agost a les 16:30 de la tarda. Per a consultar les bases, cliqueu aquí.

Llista d'inscrits al Torneig d'Escacs Solidari de Creixell

Per a més informació del projecte Drac Artcai podeu visitar dracartcai.com

Ha arrencat el Circuit Drac Artcai 2023 amb el primer Torneig d’Escacs Solidari de Vila-seca. Un dels motius principals d’aquests Tornejos d’Escacs Solidaris DRAC ARTCAI, és que gràcies a la participació dels aficionats als escacs en jugar o col·laborar, molts nens i nenes malalts hospitalitzats obtindran de regal contes del Drac Artcai, a més de tenir la sorpresa que els visitarà a l’hospital mateix.

Llegeix més...

Perquè tots els nens i nenes hospitalitzats de la Territorial de Tarragona puguin rebre al Drac Artcai i obtinguin un obsequi, s'organitza un circuit de tornejos d'escacs tant per a federats com no i per a totes les edats. El primer torneig del Circuit és a Vila-seca pel 15 d'abril a la tarda. Per a consultar les bases, cliqueu aquí.

 

 Per a més informació del projecte Drac Artcai podeu visitar dracartcai.com

Aquest dissabte 25 de març de 2023 tindrà lloc a Salou el “I Obert femení d’escacs Salauris” organitzat pel Club d´escacs Salauris i amb el suport de la Federació Catalana d’Escacs, l'Ajuntament de Salou i d'empreses patrocinadores del territori.

Més informació: 

 

Es tracta de la primera vegada que s’organitza a Salou un torneig d’aquestes característiques, amb participació exclusivament femenina. El principal objectiu d'aquesta iniciativa es precisament la promoció d'aquest esport-ciència-art entre nenes i dones. Recentment s'han incorporat a la junta del club diverses dones que han tingut la iniciativa d'organitzar aquest primer Open femení d'escacs amb l'objectiu de promocionar aquest esport entre nenes i dones i augmentar el nombre de jugadores del club que, com a la majoria de clubs del territori fan una aposta decidida per incrementar la presència femenina a les seves files.

Per a llegir tota la notítica publicada clique l'enllaç del Diari de Tarragona.

Més de trenta esportistes han participat en el I Campionat Femení de Salou. A continuació la imatge de família de totes les participants: