La Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d'Edats de les Terres de l'Ebre ja té els nous campions de sub8, sub10, i sub12. La prova s'ha estat jugant en tres dissabtes, a doble ronda per setmana, del 4 de març al 18 de març. La competició d'escacs base ebrenca s'ha disputat en tres seus diferents: Tortosa, Amposta i Pinell de Brai. Estava previst que el Club Escacs Vinaròs (País Valencià) fos seu d'una de les jornades, però per incompatibilitats entre federacions no ha pogut ser.

Així, en Màxim Estrada (Gandesana) ha estat el campió Sub8 amb un ple de 6 punts de sis possibles, deixant a tots els seus rivals molt enrera. Completen el podi empatats en 4,5 punts, l'Alexia Alerany (Gandesana) i en Paul Llaó (Amposta). En aquest grup hi han participat 16 esportistes.

Pel que fa a la categoria sub10, domini de l'escola d'escacs base d'Amposta, i en concret de l'Andrés Pérez que ha estat campió indiscutible com a invicte amb 6 punts. completen el podi la Darina Massana (Amposta) amb 4,5 punts i en tercer lloc per millor desempat l'Aran Navarro (Tortosa). Han estat 30 els esportistes que han participat en aquesta categoria.

Finalment, a la categoria sub12 també hi ha hagut domini dels d'Amposta. I en Gerard Tallada (Amposta) ha estat el campió invicte amb 6 punts de sis. Completen el podi de sub12, en segon lloc en Josep Marsal (Amposta) amb 4,5 punts i en tercer lloc en Jon Pastor amb 4 punts i millor desempat que l'Abril Massana (Amposta). En aquest grup hi ha participat 17 esportistes.

Ara els millors esportistes d'aquesta participaran a la Final del Campionat de Catalunya d'Edats que tindrà lloc a Cambrils per setmana santa.