El diumenge 3 de desembre es va disputar el campionat per edats per equips de la delegació de Tarragona, que reuneix en una mateixa competició jugadors de categoria cadet fins pre-benjamí, en equips formats per 4 taulers.

 

El torneig es va disputar en la localitat de l’Hospitalet de l'Infant, al pavelló Hifrensa, on fins la setmana abans es va disputar el Campionat individual absolut de Tarragona, aplegant 24 equips de la demarcació més un d’invitat, el CE Mollerussa.

 

El màxim dominador del torneig i campió absolut va ser el CE Ruy López de Vinaròs, que a més va ubicar el seu filial sub12 en el segon lloc i, a la vegada, campió en la categoria aleví.

 

El tercer escalafó del podi va ser per a un impressionant equip de jugadors benjamins, l’Escola Escacs Salou sub10, que va excel·lir en totes les seves partides per sobre de molts altres equips de major rànquing i edat, amb una generació de jugadors dels que sentirem parlar, i molt, els propers anys.

 

El millor equip sub14 va ser el Peó Vuit, seguit per l’Amposta i el Valls. El millor sub12 va ser per al ja citat Ruy López, seguit pel CE Riu Sénia Benicarló i l’equip aleví del Valls. En la categoria sub10, a més del campió Escola Escacs Salou, el van acompanyar al podi el CE Ruy López sub10 i el Tarragona sub10. Finalment en pre-benjamí el campió va ser l’equip invitat, el CE Mollerussa, seguit per l’Amposta sub08 i el Tarragona sub08.

A més, paral·lelament a la competició, la Sra. Marta Amigó va oferir una xerrada d’escacs i en acabar els pares van poder gaudir d’una visita guiada pels monuments més emblemàtics del municipi.

Matx de la darrera ronda entre l'Amposta i el Ruy Lopez (equip campió).

La Minicopa va ser un acte més d’un intens cap de setmana d’escacs a Hospitalet de l’Infant, ja que el dissabte es van oferir classes d’escacs de perfeccionament a càrrec del GM Michel Oratowsky i el monitor d’escacs Carlos Albert Magro. Les classes es van donar de manera intensiva, durant el matí i la tarda.

És molt important destacar l’acceptació del torneig, que en aquesta tercera edició manté la xifra de 24-25 equips dels anys anteriors, amb una sèrie de petites aportacions al reglament que cerquen incentivar la participació. Si l’any 2015 el campió va ser el CE Valls i el 2016 el CE Tarragona, aquest 2017 el trofeu de la Minicopa marxa cap a les terres del sud pel que tota la delegació de Tarragona dóna l’enhorabona al CE Ruy López i felicita als seus mestres i monitors per haver aconseguit formar aquests equips tant competitius.