Finalitza el I Circuit d’Escacs Ràpids Tarragona Nord amb la prova del Reus Deportiu.

El passat dissabte 26 de setembre es va disputar el torneig de ràpides del Reus Deportiu, un dels equips destacats de la província (competeix a la primera divisió catalana), i que va fer de cloenda de la primera edició del Circuit d’escacs ràpids Tarragona Nord. Aquest circuit, paral·lel al disputat a la Costa Daurada i a les Terres de l’Ebre, va constar de 8 proves organitzades a Tarragona (Serrallo i Sant Pere i Sant Pau), al Vendrell (també amb dos torneigs), a Reus (amb el campionat de l’Escacs Reus), a Riudoms, a Santa Coloma de Queralt i aquesta última, de nou a la capital del Baix Camp, del Reus Deportiu.

El campió de la primera edició ha estat el jugador vallenc Agustí Guasch. Cal destacar que el jugador del Club Escacs Valls ha acabat sempre entre els deu primers en totes les proves del circuit on ha participat. El van acompanyar en el podi el vigent campió provincial Rubén Fernández (jugador del Peó Vuit) i Eduard Moreno, de l’Escola Escacs Salou. Pràcticament 200 jugadors han participat en almenys una de les proves del circuit.

Pel que fa al torneig local, la prova va ser per al reusenc (i segon classificat al circuit) Rubén Fernández, amb 7 punts dels 8 possibles. El sotscampió va ser el pare del primer classificat, Miguel Ángel Fernández, un dels jugadors més destacats del Reus Deportiu. I la tercera plaça del podi va ser per a Eduard Moreno, de E. E. Salou (campió del circuit Costa Daurada).

Finalment, destacar que el circuit ha estat organitzat per la delegació territorial de la Federació Catalana d’Escacs, junt amb la imprescindible col·laboració i entrega de tots els clubs de la zona. Tenint amb compte que també s’han organitzat els respectius circuits a les Terres de l’Ebre i a la Costa Daurada, la mobilització dels clubs i escaquistes del territori i zones properes no té precedents al territori.