El I Torneig llampec d’escacs “Vila del Vendrell” tanca el Circuit Costa Daurada

El passat dissabte 19 de setembre es va jugar al Vendrell la darrera prova puntuable del I Circuit d’escacs ràpids de la Costa Daurada. En aquest conjunt de campionats de partides llampec s’han agrupat fins a 9 proves d’escacs de localitats costaneres de la nostra província que o bé ja organitzaven els seus torneigs de partides ràpides, o bé les han organitzat per primera vegada per tal de formar part del circuit. Els torneigs s’han jugat des de l’Hospitalet de l’Infant fins a Segur de Calafell, passant per Cambrils, Salou, Tarragona (amb dues proves en diferents dates), Torredembarra i el Vendrell (també amb dos campionats).

El campió destacat d’aquesta primera edició ha estat Eduard Moreno Robert, de l’Escola Escacs Salou, el qual ha participat en totes i cadascuna de les proves, on ha assolit excel·lents classificacions en gairebé totes elles. L’han acompanyat al podi Agustí Guasch, del Club Escacs Valls, i Víctor Plasencia, del Club Escacs Torredembarra. Cal destacar la gran acceptació del circuit, ja que pràcticament 270 jugadors han participat en al menys un dels torneigs que l’han composat. Les proves amb més jugadors van ser les de Segur de Calafell i la de Torredembarra, amb 62 i 69 jugadors respectivament.

En clau local, destacar que el campió del I Torneig d’escacs ràpids “Vila del Vendrell” va ser el jugador vendrellenc Alex Ventura, amb 6,5 punts de 7 possibles; el van seguir Xavier Galimany (CE Torredembarra) i Agustí Guasch (CE Valls). Mereix una menció especial el club d’escacs de la Lira Vendrellenca ja que, a més dels dos campionats de partides llampec, ha organitzat durant l’estiu uns altres cinc torneigs més d’escacs en altres modalitats.

Finalment recalcar que aquest circuit, organitzat per la delegació territorial de la Federació Catalana d’Escacs, ha estat possible gràcies a la imprescindible col·laboració i entrega de tots els clubs de la zona.

Alex Ventura, campió al Vendrell

Agustí Guasch segon del Circuit i tercer al Vendrell

Eduard Moreno, campió del Circuit Escacs Rapids Costa Daurada