El diumenge 27 de novembre va finalitzar el Campionat Absolut Territorial de Lleida. En aquesta edició hi participaren en total 111 esportistes de totes les edats, entre les quals en el grup de promoció s’hi inscrigué 23 esportistes. El torneig d’escacs tingué lloc en el local de joc del Club Escacs Bellpuig, que juntament amb la Delegació Territorial de la Federació Catalana d’Escacs, organitzaren el torneig vàlid per elo català i fide. La competició fou dirigida per la Xènia Arnó, delegada territorial de Lleida.

           El primer grup, i principal, el vencedor fou el MC Josep Maria Ribera (Geva-Cea) manant pràcticament des de l’inici del torneig la classificació que acabà amb 7 punts i líder indiscutible. En segon lloc fou pel també andorrà MC Sergi Pham (Geva-Cea) amb 6,5 punts i completà el podi el MC Israel Campos (Tàrrega).

            En el grup dos del Territorial Absolut, la competició fou més renyida. Finalment, en Toni Parra (Tàrrega) fou el campió amb 6,5 per millor desempat, seguit d’en Domènec Montoliu (Balaguer) amb els mateixos punts, i tancà el podi en Gabriel Mares (Tàrrega) amb 6 punts.

           Pel que fa al grup de promoció, en Dídac Gòmez (Lleida) fou el clar vencedor en ser invicte amb 7,5 de 8 jugats. El podi el completà en segon lloc en Jordi Llobet (Mollerussa) amb 7 punts i amb només 8 anys d’edat, i en tercer lloc en Girve March (Ponts).

           

            Donem les gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Bellpuig per la cessió del local i la col·laboració del Club Escacs Bellpuig, en especial a Jaume Bordera per la gestió del local i material de joc com per la cessió de les imatges, així com la tasca arbitral per tal d’organitzar un any més el torneig.

 

Delegació Territorial de Lleida