El Lleida guanya al Terrassa i es jugarà la permanència a Banyoles

         El Lleida es va imposar dissabte passat al Terrassa (5'5-4'5) en la lluita per la permanència a la màxima categoria dels escacs catalans. Els tres darrers equips de la categoria baixen a Primera Divisió, un fet consumat pel Terrassa però les altres dues places de descens queden per decidir aquest proper dissabte.

         Un total de cinc equips corren la possibilitat d'ocupar les altres dues places de descens. A partir de les 16:30 de la tarda d'aquest dissabte, al local del Banyoles, el Lleida es juga la permanència a la Divisió d'Honor, on els dos equips necessiten la victòria. Els altres equips implicats en les places de descens són: Sant Josep, Figueres i Montcada.

         El Tàrrega es jugarà la permanència a Primera Divisió a partit únic el proper 23 d'abril

         El Tàrrega, vuitè classificat del grup II de Primera Divisió, es jugarà la permanència a la categoria contra el Maragall o el Gerunda B (pendent del sorteig de la Federació). L'únic partit que es jugarà serà el proper diumenge 23 d'abril i l'equip que perdi jugarà a Segona Divisió.

         El Mollerussa, a un encontre de l'ascens a Segona Divisió

         El Mollerussa es va imposar aquest diumenge clarament al Gerunda B (8-2) en la fase d'ascens a Segona Divisió. Els del Pla d'Urgell van mostrar clara superioritat davant de l'equip gironí i mantenen les opcions d'ascens. Per aconseguir-ho, s'ho jugaran tot a un únic encontre davant d'un dels equips vuitens classificats de Segona Divisió (Santa Eugènia, Cardona, Montmeló o Amposta), pendents del que depari el sorteig a la Federació Catalana.

         Les primeres fases de les finals catalanes també van tenir lloc aquest passat diumenge entre els equips campions de les diferents categories. A Primera Categoria, el Vallfogona B va caure eliminat a casa davant del Catalònia B, de Manresa (2'5-5'5)

         Als vuitens de final de Tercera Categoria, el Tàrrega B va caure al local del Mollet C (3-1) i queda eliminat.

Cristina Coll (Almenar) es proclama la millor jugadora catalana universitària

         La jugadora de l'Almenar, Cristina Coll, va participar aquest passat dissabte al Campionat Català Universitari que es va celebrar a l'Universitat de Vic. L'edició d'aquest any oberta també a jugadors no universitaris va comptar amb un total de 73 jugadors. La millor jugadora universitària va ser la jugadora de l'Almenar, Cristina Coll, estudiant de la UPF, classificada en el lloc 33 de la general.

Joan R. Giribet