Els campionats provincials d'edats classificatoris pels campionats catalans ja han acabat en les fases prèvies de Lleida i amb elles tenim els nous campions provincials.

Ramon Cosialls Ris (Almenar) és el nou campió sub-18. Amb només 16 anys i sotscampió sub-16 l'any passat, Ramon ha donat la sorpresa imposant-se al segon classificat i favorit, Édgar Solé (Lleida).

Joel Anglès (Tàrrega) suma el seu primer títol important amb el campionat sub-16. Amb només 14 anys, és un dels millors jugadors de la cantera del Tàrrega, tal com ho va demostrar imposant-se al favorit i sotscampió, Guerau Ripoll (Lleida).

A la categoria sub-14, Guerau Masagué (Lleida) va fer bons els pronòstics i va repetir el títol aconseguit l'any passat. El seu joc sòlid demostra que és una ferma promesa dels escacs lleidatans que l'ha portat amb només 13 anys a ser el primer taulell del Lleida B i que ben aviat el veurem al primer equip. El sotscampionat ha anat a parar a mans de Vinyet Palau (Alcoletge) que només va perdre la partida davant del campió.

La categoria sub-8 ha estat dominada per Guillem Visa (Ivars), que el mes passat ja va aconseguir el campionat sub-10. Una bona promesa dels escacs si segueix progressant així. Entre els dos campionats ha guanyat totes les partides. El sotscampionat ha estat per Roger Domènech (Lleida).

 D'esquerra a dreta: Guerau Ripoll (Lleida), Guillem Visa (Ivars) amb el delegat provincial Jaume Ribera, Vinyet Palau (Alcoletge), Joel Anglès (Tàrrega), Guerau Masagué (Lleida), Ramon Cosialls (Almenar), Édgar Solé (Lleida) i Montse Mínguez (regidora de l'Ajuntament de Lleida).

 

Classificació final de totes les categories

 

Important victòria del Tàrrega que el deixa quart a la classificació

El Tàrrega es va imposar (7-3) al Catalonia, de Manresa, que es va presentar a Tàrrega amb només 8 jugadors. Tot i això, els locals van realitzar un bon encontre que el deixa quart a la classificació, un punt per damunt del descens.

El Lleida va aconseguir un empat (5-5) al local del Sant Andreu que no li serveix per escalar posicions i es manté en la penúltima posició del grup I.

A Preferent, s'estrenyen les posicions capdavanteres amb la derrota del líder Balaguer a Ivars (7-3). Lleida B, Mollerussa i Balaguer encapçalen la classificació amb 4 punts en aquest ordre.

A Primera Provincial, Lleida C i Ponts encapçalen la classificació en la pugna per l'ascens a Preferent.

A Segona Provincial, empat a punts en el liderat entre Andorra B i Pardinyes B, que els hi dóna moltes possibilitats d'ascens.

A Tercera Provincial, el Tàrrega B s'ha assegurat l'ascens a Segona amb la clara victòria davant del Lleida D (4-0) i encapçala la classificació clarament amb sis punts d'avantatge sobre el Ponts B.

Joan R. Giribet