El passat dissabte 21 de febrer es va cel.lebrar la última jornada de les Fases Prèvies del Campionat de Catalunya d’escacs d’edats Pla de Lleida. A l’igual que la jornada anterior, el campionat es va traslladar a la ciutat de Balaguer, després d’haver disputat les rondes prèvies a les ciutats de Ponts i de Vallfogona de Balaguer. El local escollit va ser “Lapallavacara”, casal d’entitats de Balaguer on el Club d’Escacs de la ciutat hi té la seu social. Les 4 categories que encara competien, sub-8, sub-14, sub-16 i sub-18, van arribar a aquesta jornada sense el campió decidit, on mitjançant una disputada darrera ronda finalment es van decidir els 4 campions.

Tots els premiats de la categoria amb les autoritats: l'Alcalde de Balaguer, en Josep Mª Roigé, el delegat de la Federació Catalana Escacs a Lleida, en David Monell, el president del Club Escacs Vallfogona, en Jaume Parramon, i el president del club Escacs Balaguer, en Josep Pedra.

En la categoria sub-8, el campió va ser en Lluís Porta, del Club Escacs Ponts, amb 5 punts de 6 possibles i empatat a punts amb Antoni Rúbies, del Club Escacs Vallfogona. El millor desempat del jugador de Ponts li va donar el primer lloc tot i que ambdós jugadors es van enfrontar en la 5ª ronda amb victòria pel jove jugador del Vallfogona. En aquesta categoria, tot i haver començat 28 jugadors, van acabar competint 22 joves escaquistes, sent la primera fèmina la jugadora del Club Escacs Lleida, na Sol Solé, amb 3 punts.

Participants de la categoria sub-8

En la categoria sub-14, el campió va ser en Ferran Solé, del Club Escacs Lleida, que amb 6 punts de 6 possibles va reeditar el campionat que també va aconseguir l’any passat. Quedant en segona posició en Guim Estruch, del Club Escacs Ponts, amb 4,5 punts de 6. En Ferran es va mostrar intractable en totes les partides d’aquesta categoria que va comptar amb la participació de 14 joves. I juntament amb els campions de les categories sub-10 i sub-12 van ser els 3 únics escaquistes que van comptar amb victòries totes les partides disputades. En categoria femenina la primera posició va ser per Rosa Manuel, del Club Escacs Bellpuig.

Participants de la categoria sub-14 i sub-16.

En la categoria sub-16, un altre jugador del Club Escacs Lleida, n'Edgar Solé, va ser el campió a l’aconseguir 3,5 punts en el tancat a 5 rondes que van disputar els 5 jugadors que competien en la categoria. En segon lloc es va classificar na Mariona Clua, del Club Escacs Vallfogona, amb 2,5 punts, aconseguint sumar la segona posició absoluta del campionat i el primer lloc com a  fèmina.

I finalment en la categoria sub-18 el campió va ser en Sergi Fàbrega, del Club Escacs Vallfogona, amb 5,5 punts dels 6 possibles en el tancat a 6 rondes que van disputar els 4 jugadors que competien en la categoria. En segona posició va quedar en Joel Solaní, a destacar que en aquesta categoria tots els participants eren del Club Escacs Vallfogona i malauradament no vam poder comptar amb cap fèmina.

L’entrega de trofeus va comptar amb la presencia de l’Il·lustríssim Alcalde de Balaguer, en Josep Mª Roigé, del delegat de la Federació Catalana Escacs a Lleida, en David Monell, del president del Club Escacs Vallfogona, en Jaume Parramon, i del president del club Escacs Balaguer, en Josep Pedra.

Club d'Escacs Balaguer.