Aquest any amb un total de 36 jugadors s’ha disputat el tradicional torneig d’escacs  classificatori per la final Catalana per categories.

Tenint en compte que solament van prendre part jugadors del principat, es pot considerar un èxit de participació.

La categoria sub-10 va ser la més disputada amb un triple empat a 5 punts. Finalment el sistema de desempat va afavorir en Marc Martinez, el segon lloc va ser per el Jordi Albert, mentre que el gran damnificat va ser el Jaume Alcon, guanyador del classificatori de l'edició anterior i gran favorit per endur-se el torneig. La derrota a la segona ronda el va penalitzar durament, malgrat que una gran remuntada amb victòria final sobre el guanyador, Marc Martinez, no va ser suficient. Meritori quart lloc per en Lluis Wang, amb quatre punts, tenint en compte que porta molt poc temps jugant als escacs.

La plaça femenina va ser per Ariadna De la Riva amb tres punts.

Vista dels taulers de la categoria sub-10, amb la jugadora Ariadna De La Riva al centre de la imatge. Darrera a l'esquerra, l'autor de la crònica, en Raül Garcia.

 

A la categoria sub-12, en Josep Ribera va ser el clar guanyador amb totes les partides guanyades. El segon lloc va ser per l'Àlex Alcón amb 5 punts, mentre que en Pol Martos va assolir la tercera plaça.

 

Partida entre el jugador Josep Ma Ribera i Alex Alcon, primer i segon classificat de la categoria sub-12 respectivament.

 

Aitana Llopis, amb tres punts, va ocupar la plaça femenina.

On no va haver cap sorpresa va ser a la categoria sub-14, on els resultats van respectar les expectatives.

Participants de la categoria sub-14.

El primer lloc va ser per en Daniel Arques, amb 3,5 punts, l’Alex Trojman va ser el segon amb 3 punts i la tercera plaça va correspondre a Emma Grande, amb 2,5 punts.

Raül Garcia

 

Més informació